Ak Parti’de kimin il başkanı olacağı konusunda partililer hafta sonu yapılan teşkilat yoklamasında oy kullandı. Yozgat’ta sandıktan çıkmayan oylar Ankara’da parti genel merkezinde açılacak. Oylar kimi gösterirse göstersin son sözü parti genel merkezinin söyleyeceği, il başkanının bu gün resmen duyurulacağı bildirildi.
    Adalet ve Kalkınma Partisi’nde Avukat Yusuf Başer’in milletvekili aday adaylığı için istifasının ardından boşalan koltuğa oturacak ismin belirlenmesi için Pazar günü Anadolu Turizm ve Otelcilik Lisesi’nde teşkilat yoklaması yapıldı. Yozgat Milletvekillerinden Osman Coşkun’un katıldığı teşkilat yoklamasını Ak Parti Teşkilat Başkanı Ekrem Erdem ve Yozgat Koordinatör Milletvekili Orhan Karasaray yönetti.
    400 delegenin katılımı ile gerçekleşen teşkilat yoklamasında il başkanlığı adayları Fahri Açıkgöz, Ali Açıkgöz, Recai Kapusuzoğlu, Yasin Duruyor, Turgay Kargı, Halil İbrahim Coşkun, Hüseyin Durusoy, Yusuf Bahri Yazarel’in isimleri gündeme geldi. Teşkilat Başkanı Ekrem Erdem’in adaylarla özel görüşme yaptığı teşkilat yoklamasında Fahri Açıkgöz ve Ali Açıkgöz isimlerinin ön plana çıktığı gelen haberler arasında yer aldı.
    Parti genel merkezinin eğitim ve siyasi birikimi açısından Ak Parti’yi göğüsleyebilecek bir aday üzerinde tercih yürüteceği belirtilirken, il başkanı olacak ismin bu gün Ak Parti genel merkezi tarafından açıklanacağı bildirildi.
Editör: TE Bilişim