Yerel seçimlere kısa süre kaldığını hatırlatan Şahin, her bir günün, saatin en iyi şekilde değerlendirilmesi gerektiğini anlattı. Şahin, AK Parti'nin bu seçimde bir yeniliğe imza attığını belirterek "Bu yenilik, çevreye ve insana duyarlı seçim kampanyasıdır. Artık bundan sonra AK Parti olarak gürültü ve görüntü kirliliği oluşturan propaganda yöntemlerini geride bırakıyoruz" dedi. 
AK Parti'nin kutlu yürüyüşüne milletin refahı ve huzurunu artırmak için çıktığını vurgulayan Şahin, "AK Parti, muhafazakar demokrat siyaset kimliğe sahip olan insanı merkeze alan hizmet odaklı bir siyasi partidir. Bizim tek bir derdimiz var, aziz milletimize hizmet etmek. AK Parti, herhangi bir ideolojinin, ismin, bölgenin, zümrenin partisi değildir. AK Parti doğusuyla, batısıyla, güneyiyle, kuzeyiyle 81 vilayetiyle 81 milyonun partisidir" diye konuştu. 
CHP'yi eleştiren Şahin, "Karşımızda bir anlayış, bir zihniyet var. Geride bıraktığımız 16 yılda elde etmiş olduğumuz ekonomik kazanımlara, demokratik kazanımlara göz dikmiş olan bir anlayış var. Bu anlayış, tek parti anlayışıdır. Bu zihniyet Cumhuriyet Halk Partisi zihniyetidir. Bu zihniyetin temsilcilerine bir bakın, onlar hala utanmadan, sıkılmadan gazete köşelerinde, gittikleri mekanlarda hanımefendi kardeşlerimizin başörtüsüne dil uzatacak kadar alçalmaya devam ediyorlar. İşte bu zihniyet milletimizin diniyle, mukaddesatıyla, inancıyla kavgalı bir zihniyet. Rabb'im bunlara fırsat vermesin, bunlara geçit vermemek de bizlerin elinde. Bu durumda bizlere düşen uyanık olmak, iri olmak, diri olmak, bir ve beraber olmak" ifadelerini kullandı. 
Konuşmaların ardından daha önce açıklanan Yozgat Belediye Başkan adayı Celal Köse ve 13 ilçe belediye başkan adayı ile 22 belde belediye başkan adayları tanıtıldı.

Editör: TE Bilişim