AK Parti’de hafta sonu 5 ilçenin kongresi gerçekleşti. Genel merkez tarafından görevden alınan ilçe başkanlarının yerine atanan yeni başkanlar ilk seçimlerini de yapmış oldu. Genel merkez tarafından Burhan Koçak’ın yerine ataması yapılan Ramazan Aydemir tek liste ile girdiği seçimlerden güvenoyu aldı. Cumartesi günü Yerköy ilçe kongresi yapıldı. Ahmet Yavuz’un görevden alınması ile atanan Aziz Başak, kongrede tekrar seçildi. AK Parti’de Pazar günü oldukça yoğun geçti. Sırasıyla Sarıkaya, Boğazlıyan ve Yenifakılı ilçe kongreleri gerçekleştirildi.  Sarıkaya’da Atilla Yusuf Kenan Şahin’in yerine atanan Bülent Doğan, Boğazlıyan’da Hamza Kaya’nın yerine atanan Osman Düğenci, Yenifakılı’da Hacı Mehmet Karadavut’un yerine atanan Sedat Sarıaslan kongreden güvenoyu olarak çıktılar. 
AK Parti Yozgat İl Başkanı Celal Köse, ilçe kongre çalışmalarının tamamlandığını söyledi. Genel merkezin belirlediği takvim doğrultusunda hafta sonu 5 ilçenin kongre kongresinin yapıldığını aktaran Köse, kongrelerin şölen havasında geçtiğini dile getrdi. AK Parti çatısı altında kırgınlık ve küskünlük olmayacağını aktaran Köse, genel merkezin kararı ile 5 ilçede teşkilat başkanı değişikliğine, diğer ilçelerde de yönetimsel değişime gidildiğini hatırlattı. Köse,  “Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan’ın her fırsatta dile getirdiği gibi 2019 yılında seçimlerinde zafer kazanmak istiyorsak şimdiden büyük gayret sarf etmek zorundayız. Bugünden tezi yok bir çalışıyorsak bin çalışmamız lazım. Gece gündüz demeden ülkesi ve milleti için çalışan Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımıza yakışır bir şekilde bizlerinde gece gündüz demeden çalışmamız gerekmektedir. Bu davaya inanan insanlar olarak var gücümüzle milletimiz ve partimiz için çalışmalıyız. Çünkü bu dava milletin davasıdır. Çünkü AK Parti Türkiye’nin geleceğidir” dedi.
AK Parti’nin hafta sonu gerçekleştirilen 5 ilçe kongresine Milletvekilleri Abdulkadir Akgül, Yusuf Başer ve Ertuğrul Soysal’da katıldı.
 

Editör: TE Bilişim