Bir hafta ertelemeli olarak Cumartesi günü saat 14.30’da Bozok Kapalı Spor Salonu’nda yapılan aday tanıtım programına Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Milletvekilleri Ertuğrul Soysal, Yusuf Başer, 23’ncü dönem Yozgat Milletvekili Osman Coşkun, Belediye Başkanı Yusuf Başer, Belediye Başkan Adayı Kazım Arslan, AK Parti İl Başkanı Harun Lekesiz, ilçe, belde belediye başkan adayları, teşkilat temsilcileri ve 13 ilçeden çok sayıda partili katıldı.
AK Parti İl Başkanı Harun Lekesiz’in açılış konuşması ile başlayan programda sırasıyla Milletvekilleri Ertuğrul Soysal ve Yusuf Başer yaptıkları konuşmalarda Yozgat ve ülke gündemine ilişkin önemli mesajlar verdi.
Daha sonra  kürsüye gelen Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, yerel seçimlerin tüm ülkeye huzur getirmesini temenli ederek, Yozgat Belediye Başkan adayı Kazım Arslan ile ilçe ve belde belediye başkan adaylarına başarılar diledi.
2014 seçimlerine giderken AK Parti karşıtların yeni müttefikler edindiğini ifade eden Bozdağ, "Yeni heyecanlı kişileri de aralarına almayı başardılar. Ama Yozgat'tan Bozok Yaylası'nın yiğit insanlarının arasından bir  kez de ben sesleniyorum diyorum ki 'Beyhude gayretlerle enerjinizi tüketmeyin, boş yere kendinizi yormayın çünkü bu kadroyu yolundan alı koymayı kimse başaramadı. Bu kadronunu gücü milletten gelen bir güçtür. 'Her defasında söylüyoruz bu milletle kim güreş tutmuşsa bu milletle kim maç oynamışsa bu milletle kim karşı karşıya gelmişse ister sandıkça ister başka yerde her defasında kaybetmiştir. 2014 30 Mart'ın da bu milletle karşı karşıya gelenler kaybetmeye mahkumdur, kaybetmeye mecburdur" diye konuştu.
Bozdağ, konuşmasının ardından belediye başkan adayları sahneye çağırarak tanıttı.

Editör: TE Bilişim