AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Davutoğlu, genel seçimler öncesi 46’ncı açık hava toplantısını dün Yozgat’ta yaptı. Cumhuriyet Meydanı’ndaki miting saat 18.00’de başladı. 

SIRAYLA KONUŞTULAR

Meydan mitinginin ilk konuşmasını AK Parti Yozgat İl Başkanı Harun Lekesiz yaptı. 
AK Parti iktidarı döneminde Yozgat’a yapılan hizmetlerden bahseden Lekesiz, nüfusa oranla en fazla yatırımı alan 18’inci il konumundaki Yozgat’ın 7 Haziran’dan sonra Yeni Türkiye’nin Yeni Yozgat’ı olma yolunda yeni hizmetlerle tanışacağını söyledi. 
Daha sonra kürsüye gelen Belediye Başkanı Dr. Kazım Arslan, 7 Haziran’da verilecek helal oylarla AK Parti’nin yeniden tek başına iktidara geleceğine olan inancını ifade etti. 

Arslan, belediye hizmetlerine de yer verdiği konuşmasında, seçim öncesi verdiği sözlerin hizmete dönüşmesi noktasında Yozgat’ta yoğun bir mesai sarf ettiklerini kaydetti. 

Adalet eski Bakanı Bekir Bozdağ da yaptığı konuşmada Yozgatlılar’dan 7 Haziran genel seçimleri için 4’te 4 yapma sözü istedi.
Konuşmasında muhalefet partisi liderlerini de eleştiren Bozdağ, Yozgat’a bu güne kadar hizmet yapmayan muhalefet partilerinin bu gün ortaya koydukları söylemlerle gerçeği yansıtmadıklarını ifade etti.

Bozdağ, konuşmasında Yozgatlılara şu şekilde seslendi: “Bu kez finalde 4’te 4 yapmaya hazır mısınız? Ben inanıyorum ki Yozgatlı Yeni Türkiye’yi yeniden hep birlikte inşa etme gayretine tam destek verecektir.”

DAVUTOĞLU: “GÜZEL YÜZLÜ ŞEHRİN ÇOCUKLARI”

Saat 18.00 sularında hava yolu ile Yozgat’a gelen Başbakan Ahmet Davutoğlu, eşi Sare Davutoğlu ile çıktığı kürsüye Yozgatlılara özel okuduğu şiirle çıktı. 

“Güler yüzlü şehrin çocukları” şeklinde hitap ettiği Yozgatlıları uzun süre selamlayan Davutoğlu, Boğazlıyan’dan Akdağmadeni’ne tüm ilçelerin isimlerini telaffuz ederek başladığı konuşmasının büyük bölümünde MHP ve CHP’ye yüklendi. 

AK Parti iktidarı ile hayata geçirilen hizmetlerden de bahseden Davutoğlu, Yozgat’la ilgili bölümde Yerköy’ün tüm hızlı tren güzergahlarının geçeceği bir kavşak haline geleceğini söyledi. 

Yozgat’a ikinci organize sanayi çalışmasını konuşmasında bir kez daha hatırlatan Davutoğlu, tezahüratları ile dikkat çeken Boğazlıyanlılara ‘Başbakanların ziyaret ettiği ilçenizi ben de ziyaret edeceğim. İlk fırsatta geleceğim’ sözü ile karşılık verdi. 

Konuşmasının sonunda tüm milletvekili adayları ile birlikte halkı selamlayan Davutoğlu, Yozgat Valiliği ziyaretinin ardından hava yolu ile Ankara’ya hareket etti. 

Editör: TE Bilişim