Yozgat’ta hafta sonu siyasi yoğunluk bakımından ağır geçecek. Cumartesi günü saat 17.00’de Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili adayı Sadir Durmaz ile tüm adayların katılımı ile ‘Seçim Karargahı’nın açılışını, AK Parti de Pazar günü saat 13.30’da aday tanıtımını törenini gerçekleştirecek. 
7 Haziran genel seçimleri öncesi Yozgat’ta siyasi hareketlilik ilk defa bu hafta sonu artacak. Yozgat’ın iki iddialı partisi AK Parti ve MHP’de aday tanıtım ve karargah açılışları siyasi gündeme hareketlilik kazandıracak.

İLK AÇILIŞ MHP’DEN…

Hafta sonu ilk programı MHP gerçekleştirecek. Saat 15.00’de Yerköy’de toplanacak MHP’liler, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Yozgat 1. sıra Milletvekili adayı Sadir Durmaz’a görkemli bir karşılama hazırlayacak. Daha sonra oluşturulacak uzun araç konvoyu ile Yozgat’a giriş yapacak olan MHP’liler, burada yerel seçimlerde kullanılan ING Bank yanında bulunan binada saat 17.00’de karargah açılışı gerçekleştirecek. 

MHP İl Başkanı Ethem Sedef, karargah açılışı ile bir anlamda aday tanıtımı ve seçim çalışmalarının startının verilmiş olacağını söyledi. 

Sedef; “Cumartesi günü saat 17.00’de karargah açılışı yapılacak. Açılışa katılan vatandaşlarımıza hitaben adaylar birer konuşma yapacaklar. Karargah açılışı ile Bismillah deyip seçim çalışmalarına da başlamış olacağız. Aynı gün akşam saat 19.00’da ilçe başkanlarımız ile toplantımız olacak. Pazar gününden itibaren köy, kent, esnaf gezileri ile çalışmalarımıza devam edeceğiz. Karargah açılışımıza tüm Yozgatlı hemşerilerimizi davet ediyorum” şeklinde konuştu. 

AK PARTİ’DE ADAY TANITIM TÖRENİ

İkinci program Adalet ve Kalkınma Partisi’nin aday tanıtım töreni olacak. Pazar günü saat 13.30’da Bozok Kapalı Spor Salonu’nda geniş katılımlı bir aday tanıtım töreni yapılacak. 
AK Parti İl Başkanı Harun Lekesiz, milletvekili adaylarının katılımı ile Pazar günü AK Parti’ye yakışır bir organizasyonla aday tanıtım töreni yapacaklarını söyledi. 

Geçtiğimiz günlerde Ankara’da parti genel merkezi tarafından da adayların tüm Türkiye’ye tanıtıldığını hatırlatan Lekesiz; “İnşallah Pazar günü biz de Yozgat’ta hem adaylarımızı tanıtacağız hem de birlik tazeleyip seçim startını da vermiş olacağız. Türkiye’de 400, Yozgat’ta da 4-0 hedefimiz. Bu hedef doğrultusunda Pazar gününden itibaren AK Parti kadroları seçim sathı mahallinde olacaktır. Aday tanıtım programına tüm Yozgatlıları davet ediyor, şimdiden hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu. 

Editör: TE Bilişim