CHP İl Örgütü’nde gerçekleşen toplantıya çok sayıda partili katılım gösterdi. Aday tanıtım toplantısında konuşan İl Başkanı Ali Keven, CHP’nin iktidara yürüyüş ve aday tanıtım toplantısını gerçekleştirdiklerini söyledi. 

2002 yılında başlayan AK Parti iktidarının günümüze kadarki gelinen süreçte kısa bir değerlendirmesini yapan Keven, Yozgat özelinde yaptığı değerlendirmede, Yozgat’ın AK Parti’ye 2002’de yüzde 52 oy verdiğini ve daha sonraki seçimlerde de yine yüksek düzeyde oy vererek, iktidara çok ciddi bir katkı ve güç verdiğini vurguladı. 

Yozgat’ın AK Parti iktidarlarında hak ettiğini alamadığını ve sürekli geriye giden vilayetlerden biri olduğunu aktaran Keven, AK Parti iktidarları döneminde Yozgat ilinin 684 bin nüfustan, 430 bin nüfusa düştüğünü ve 200 binden fazla insanının ise göç verdiğini belirtti.

Kalkınan, gelişen ve büyüyen bir ilde ciddi anlamda göç olamayacağını dile getiren CHP İl Başkanı 

“Yozgat Türkiye’nin başkentine 2 saatlik bir mesafede olmasına karşın, Orta Anadolu’da gelişmişlik sıralamasında çok gerilerde. Hükümet tarafından çıkarılan teşvik yasaları Yozgat’a hiçbir şey kazandırmamıştır. OSB’deki 120 civarındaki parselin 23 adeti dolu durumda. İstihdama yönelik hiçbir ciddi yatırım olmamış Yozgat’ta” diye konuştu.

Keven, Yozgat’ın işsizlik ve istihdam konusunda çektiği sıkıntıları da gündeme taşıyarak, Yozgat’ta işsizliğin Türkiye ortalamasının çok üstünde olduğunu bildirdi.

Yozgat’ta insanların büyük şehirlere ekmek bulma umuduyla göç ettiğini ve Yozgat dışında, Yozgat’ın üç katı Yozgatlı nüfus yaşadığını gündeme getirdi.

CHP İl Başkanı, parti olarak yurttaşlara Yaşanabilir bir Türkiye vadettiklerini ve üretip, bölüşen bir ekonomi sunduklarını söyledi. Keven, 750 milyon dış borcu bulunan ve 1 milyon insanı aç yatan bir Türkiye’yi ancak CHP’nin ihya edeceğini vurgulayarak konuşmasını sonlandırdı.

ADAYLAR KONUŞTU

CHP’nin aday tanıtım töreninde söz alan milletvekili adayları kendilerini tanıtarak, Yozgatlı vatandaşlardan 1 Kasım’da CHP’ye destek vermelerini talep etti. Farklı aday profillerine sahip olan CHP’nin en iddialı olan ismi, partinin birinci sıra adayı Onur Kaytan, 2002’den bu yana 6 milletvekili sayısının 4’e düştüğünü ve halkın karşısına baskıcı bir unsurun çıktığını söyledi.

Yozgat’ın içinde bulunduğu durum ve şartların ortada olduğunu dile getiren Kaytan, buna karşın, hep birlikte, topyekün, CHP’ye ve CHP’nin adaylarına destek verilmesi gerektiğini belirtti.

CHP’li Kaytan, “CHP 1 Kasım ‘da iktidar olacaktır, genel başkanımız sayın Kılıçdaroğlu’da başbakan olacaktır. İnanıyorum, inanmak başarmanın yarısıdır. Sizlere güveniyoruz ve yola çıktık. CHP 1 Kasım’da Yozgat’tan inşallah milletvekili de seçecektir. Sizlerin her zaman yanında, sizlerin her zaman desteği olacak bir vekil seçeceksiniz. Onun da buradan sözünü veriyorum. Her zaman Yozgat’ta olacağım, her zaman Yozgat için çalışacağım. Vaktimin çoğunu Yozgatlılara ayıracağıma buradan söz veriyorum. Bizler Yozgat’ta büyüdük, Yozgat’ta yaşadık, Yozgat’ta istihdam sağlıyoruz” dedi.

CHP adayı Kaytan, parti olarak bu seçimlerde ciddi ve önemli vaatlerde bulunduklarını da hatırlatarak “Bunlardan en önemlisi 16 milyon emeklinin olduğu bir Türkiye’de emeklilere ramazan ve kurban bayramlarında birer maaş ikramiye vereceğimizi söylemiştik.

Emekli kardeşlerimize sesleniyorum Allah rızası için sandığa gittiğiniz zaman elinizi vicdanınıza koyun eğer karnınız tok, uykunuzu rahat uyuyorsanız bildiğinizi yapın, ama karnınız aç, uyku uyuyamıyorsanız, çocuklarınızı okutamıyorsanız buyurun CHP’ye 1 Kasım da oy verin. 

Çiftçi kardeşlerimiz biz hep söyledik, onlar palavra atıyorsunuz dedi. İşte palavrayı onlar atıyor, bugün seçim beyannamelerini açıklıyorlar ve ne gariptir ki bizim seçim beyannamemizden kopya yapıp açıklıyorlar. CHP iktidarında biz çiftçi mazotu 1,5 lira olacak demiştik, güldüler, inanmadılar. Şimdi biz diyoruz ki 1 Kasım’da CHP’nin iktidarıyla çiftçi mazotu 1.80 kuruş olacaktır. Onlarda aynı şeyi açıklıyorlar demek ki biz doğru yoldayız. 

Biz doğru bildiğimiz, doğru düşündüğümüz her yerde savunacağız, hiçbir baskıdan yılmayacağız, mücadelemizi onurlu, şerefli ve gururlu bir şekilde sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı. 
Partinin ve Yozgat’ın en genç milletvekili adayı Kemal Bayramoğlu ise CHP’nin Yozgat gençliğini hedefleyen ciddi vaatlerde bulunduğunu hatırlatarak, seçilmesi durumunda gençliğin elinden tutacağı mesajını verdi. Toplantıda milletvekili adayı Ahmet Karah ve Ahmet Peker’de kendilerini tanıtarak 1 Kasım’da oy istedi.


Editör: TE Bilişim