Ak Parti İl Başkanı Avukat Fahri Açıkgöz, 17’si il teşkilatına olmak üzere Yozgat Milletvekili aday adaylığı için toplam 35 müracaatın yapıldığını belirterek, Ak Parti’nin tercih edilmesinin tesadüf olmadığını söyledi. Açıkgöz, aday adayları arasında taraf olunduğuna dair iddialara da; “Hiçbir adayın ne karşısında, ne de yanında olmadığımızı vurgulamaktayız” dedi.

Ak Parti İl Başkanı Fahri Açıkgöz, düzenlediği basın toplantısı ile aday adaylığı sürecini ve son durumu değerlendirdi. Aday aday sayısındaki çokluğun Ak Parti’ye güç verdiğini söyleyen Açıkgöz, Ak Parti ile başlayan devrim niteliğindeki hizmetlerin milletin destek ve teveccühü ile tüm hızı ile devam ettiğini söyledi.

            Ak Parti’yi tercih eden tüm aday adaylarına amaçladıkları hizmetlerde muvaffakiyet dileyen Açıkgöz, parti teşkilatının milletvekili aday adaylarına yaklaşımı konusunda ortaya atılan “taraf olunduğuna” dair iddialara da açıklık getirdi.

‘BİZİM ADAYIMIZ OLAMAZ…”

            Ak Parti İl Teşkilatı olarak daima tüm adaylara eşit mesafede olduklarını, hiçbir adayın karşısında olmadıkları gibi yanında olmalarının söz konusu olamayacağını vurgulayan Açıkgöz; “Çünkü herhangi bir adayın yanında olmamız halinde bu durumun Ak Parti ilkelerine uymayacağını ve partimize zarar vereceğini bilmekteyiz. Hiç kimsenin şahsi hesaplar peşinde koşarak Ak Parti’ye ve bunun temsil ettiği misyona zarar vermek gibi bir hakkı, bir lüksü olamaz. Bizler de Ak Parti İl Teşkilatı olarak bu bilinç içerisinde hareket etmeye azami gayret göstermekteyiz” dedi.

SORUMLULUK

KABUL ETTİ,

 TEŞEKKÜR ETTİ

            İl Başkanı Fahri Açıkgöz, bir milletvekili aday adayının basın bildirisinin il başkanlığı e-maili ile gazetelere gönderilmesinin bir yerel gazetede gündeme gelmesiyle ilgili, olaydan bilgisinin olmadığını fakat, bilgi sahibi olmamasının da sorumluluğunu kaldırmadığını söyledi.

            “Haberde belirtildiği gibi günah keçisi arayacak durumda değiliz” diyen Açıkgöz; “Bu olayın sorumluluğu Ak Parti İl Başkanı olarak şahsıma aittir. Bu olayı gündeme getirerek yanlışlarımızın düzeltilmesinde vesile olan basın mensuplarına huzurlarınızda teşekkür ediyorum.

            Yine bu süreçte herhangi bir şekilde, kastımızın aşılması sureti ile dahi olsa herhangi bir adayın yanındayız görüntüsü vermiş isek de, diğer milletvekili aday adaylarımızdan özür dileyerek haklarını helal etmelerini temenni ediyorum. Çünkü bizden beklenen tarafsız ve adil olmaktır. Bizler de Ak Parti İl Teşkilatı olarak öyle olmaya azami özen gösteriyoruz” dedi.

TÜM ADAYLAR BİZİM ADAYIMIZDIR

            Fahri Açıkgöz, tüm milletvekili aday adaylarının partinin aday adayı olduğunu ifade etti.

            “Bizim il teşkilatı olarak birisini diğerine üstün tutmamız söz konusu değildir” diyerek, tarafsızlık ilkesine vurgu yapan Açıkgöz, sözlerine şu şekilde sürdürdü: “Bunun yapılması gibi bir görüntünün ortaya çıkacak olması o aday adayı ile birlikte partimize de zarar verecektir. Arzu etmediğimiz tüm bu sonuçların olmaması için tarafsızlığımızı koruma noktasında azami gayret gösterdiğimizin tüm diğer aday adaylarımız ve kamuoyu tarafından bilinmesini özellikle arzu etmekteyiz.

            Bu süreçte Ak Parti’yi tercih ederek milletvekili aday adayı olan tüm arkadaşlarımıza çalışmalarında başarılar diliyor 12 Haziran 2011 genel seçimlerinin partimiz, ülkemiz ve milletimiz için hayırlı hizmetlere vesile olmasını temenni ediyoruz.”

Editör: TE Bilişim