Anadolu'yu zaman zaman gezerek siyasi partileri ziyaret eden ve bilgi toplayan Amerika Birleşik Devletleri (ABD) diplomatların Yozgat ziyaretinde sadece Ak Parti ve CHP'yi uğramasına Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Mehmet Ekici şu yorumu yaptı: “MHP taşra teşkilatları provakatif ziyaretlerin muhatabı değildir.” Geçtiğimiz hafta Yozgat'ta önce Ak Parti ardında da CHP'yi ziyaret ederek il başkanları ile görüşen ABD Ankara Büyükelçiliği Siyasi Bölüm Diplomatı ve Türkiye Masası Şefi Jason Arvey'in, MHP'yi ziyaret etmemesinin altında yatan neden ortaya çıktı. MHP'nin yabancı diplomatların Anadolu ziyaretlerinde taşra teşkilatlarını ziyaret etmesine müsaade etmediği ortaya çıktı.
    Siyasi İşler Danışmanı Süheyla Tayla ile birlikte Yozgat'a gelen Amerikalı diplomat Jason Arvey, ilk ziyaretini AK Parti İl Başkanlığına, daha sonra da CHP İl Başkanlığını ziyaret etmiş, AK Parti İl Başkanı Yusuf Başer ve CHP İl Başkanı Ali Keven ile bir süre görüşerek ''Yozgat'ın siyasi yapısı, yeni Anayasa paketi için yapılacak referanduma Yozgat'ın bakış açışı, kentte işsizlik durumu, üniversitenin durumu ve uluslararası politikanın Yozgat'a yansıması'' gibi konular hakkında bilgiler almaya çalışmıştı.
    Arvey'in iktidar ve ana muhalefet partilerini ziyaret ederken MHP'yi es geçmesi dikkat çekmişti. MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Mehmet Ekici, zaman zaman Amerikalı, Fransız ve İngiliz diplomatların Anadolu ziyaretlerinde taşra teşkilatlarına da uğramak istediğini fakat MHP'nin bu ziyaretlere karşı kesin tavrının olduğunu söyledi.
ULUSLAR ARASI
DİPLOMASİNİN
MUHATABI ANKARA!
    Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) olarak bu tür ziyaretlere karşı kesin bir tavırlarının olduğunu belirten ekici; “Amerikalılar, Fransızlar, İngilizler zaman zaman kendi oluşturdukları raporları düzenlemek, havayı koklamak, siyaseti koklamak adına taşrayı, Anadolu'yu gezerler ve kendi usullerince çalışmalar yaparlar.
    Milliyetçi Hareket Partisi olarak, teşkilatlarının bu diplomatlarla muhatap olmalarını istemiyoruz. Diplomasinin muhatabı genel merkezdir” dedi.
BU FAALİYETLERİN BİR BÖLÜMÜ
PROVAKATİFTİR
    Ekici, yabancı diplomatların Anadolu ziyaretlerinin bir bölümünün provakatif amaçlı olduğunu söyledi.
    “Bunu tecrübelerimizle biliyoruz” diyen Ekici; “Dolayısıyla bizim teşkilatlarımız genel merkezin izni olmaksızın dış diplomatlarla görüşme yapmaz. Bu MHP'nin bir duruşudur. Bunu da kendileri (yabancı diplomatlar) bilirler. Bu yeni uygulama değildir. Bizim hiçbir teşkilatımız yabancı diplomatlarla görüşmez. Bunların MHP teşkilatları ile bir ilgisi olacaksa bunun yeri MHP genel merkezidir” diye konuştu. 
Editör: TE Bilişim