Referandum çalışmaları çerçevesinde memleketi Yozgat'a gelen Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, partisinin Yimpaş Alışveriş ve Kültür Merkezi'ndeki toplantısında yaptığı toplantıda Yozgatlılardan 12 Eylül günü referanduma neden 'Evet' oyu vermeleri gerektiği hakkında bilgi verdi.
    Saat 14:00'de başlayan toplantıya Bakan Çiçek'in yanı sıra, Ak Parti Grup Başkanvekili ve Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ, Mehmet Ekici, Abdulkadir Akgül, Osman Coşkun, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, İl Başkanı Yusuf Başer, Merkez İlçe Başkanı Yusuf Türkmen, gençlik ve kadın kolları ile ilçe teşkilatı yöneticileri ve çok sayıda partili katıldı.
HİÇBİR GÜN YOKTUR Kİ YARGININ
BİR TARAFINDAN SES GELMESİN
    Konuşma öncesinde MHP ve Demokrat Parti'den Ak Parti'ye geçen belde belediye başkanlarına rozetlerini takan Bakan Çiçek, anayasa değişikliği ile Türkiye'nin hukuk alanında önemli bir yapılanmaya gidileceğini ifade etti.
    Son iki yılda gündemde olan davalar sebebiyle Türkiye'de yargının sıkıntılar yaşadığını ileri süren Çiçek;
    “Hiçbir gün yoktur ki yargının bir tarafından bir ses gelmesin. Her gün sıkıntı her gün sıkıntı giderek yargının itibarı ile ilgili toplumda ciddi tartışmalar başladı. Yargının siyasallaştığıyla ilgili içerden ve dışardan çok önemli iddialar, çok önemli ithamlar yapılır oldu. Yani mahkemelerin önemli davalarda hukuka, anayasa, yasaya, delil duruma göre değil, yargılanan sanığın ideolojisine onunla hem fikir olup olmamasına bakarak, dosya bir tarafa, delil bir tarafa kimdendir kimden değildir hesabına dayalı bir yargılama yapıldığı noktasında çok ciddi dışarıda içerde Türkiye'ye yönelik önemli ithamlar var iddialar var” dedi.
YOZGAT'I İRFAN
BAŞÇAVUŞ'LA
KOMSER HALİL
YÖNETİRDİ
    Türkiye'deki sıkı yönetim döneminde Yozgat'taki hatıralarına giden Bakan Çiçek, o dönem askeri ve polis düzeninin şehrin yönetiminde hakim olduğunu söyledi.
    Çiçek, o yılları şöyle anlattı: “Türkiye'de sıkı yönetim var, Yozgat'ta da var, gözaltı süresi 90 gün. Kapıdan içeri adımınızı atarsınız, adınızı bile sormazlar. Ben şimdi size iki tane isim söyleyeceğim o dönemde Yozgat'ta yaşayanlar. Yozgat'ı iki kişi idare ediyordu, bir İrfan Başçavuş, öteki de komser Halil. İrfan Başçavuş halin öteki başından girse herkes esas duruşa geçer, hazırola geçerdi, sıkı mı geçmesin. Gel bakıyım yukarı kışlaya 90 gün girersiniz. O günlerde çocukları gözaltında olanların hepsinin sorumluluğunu acısını taşımış, bir tek kuruş da parasını almadan Konya'da, Mamak'ta davasını takip etmiş insan olarak söylüyorum. Şimdi bu hayır kampanyasını yürütenler bunların önemli bir kısmı bu sıkıntıları yaşamadı. 90 gün çocukları içerde kalmadı, Konya'ya buradan gitmediler, Mamak'a gitmek ayrı bir cesaret işi.”
HAKLI OLDUĞUMUZ MESELELERİ BİLE
SİNEYE ÇEKTİK
    Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, milletle ilgili tereddüt meydana gelmesin diye en haklı konularda dahi meseleleri sineye çektiklerini söyledi.
    Çiçek; “Milletimizle ilgili bir tereddüt meydana gelmesin diye en haklı olduğumuz meseleleri bile sineye çekmişiz. Sesimiz çıkmamıştır, yeter ki Türkiye ile ilgili bir yanlış görüntü ortaya çıkmasın. Ama bu anayasa ile Türkiye'nin daha fazla ileriye gitmesi mümkün değil. Çünkü 28 yıl yürürlükte olan bu anayasa 16 defa değişmiş. Her bir buçuk senede bir bir anayasa değişikliği Türkiye'nin gündemine gelmiş.
    Yeni bir anayasaya ihtiyaç var. Şimdi getirdiğimiz bu değişiklik demokrasi yoluna düşmüş bu kayayı kaldırıncaya kadar birikmiş milletin derdi. Biz servisyolu veriyoruz, servis yolu ile bu tıkanıklığı aşacağız, sonra da bu tıkanıklığı kaldıracağız. Sonra birinci sınıf bir demokrasiyi birlikte inşa edeceğiz” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim