Milliyetçi Hareket Partisi’nden milletvekili seçilen Sadir Durmaz, Yüksek Seçim Kurulu’ndan önceki gün mazbatasını aldı ve ilk açıklamayı gazeteniz İleri’ye yaptı. Çiçeği burnun da vekil  Durmaz, seçim öncesinde MHP üzerinden yürütülen kara propagandalara milletin en güzel yanıtı verdiğini belirterek; “Biz 24 saat kapısı ve gönlü hemşerilerine açık, onların emrinde bir vekillik yapacağız” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi’nden milletvekili seçilen Sadir Durmaz, Yüksek Seçim Kurulu’ndan önceki mazbatasını aldı. Durmaz, seçim öncesinde MHP üzerinden yürütülen kara propagandalara milletin en güzel yanıtı verdiğini belirterek; “Biz 24 saat kapısı ve gönlü hemşerilerine açık, onların emrinde bir vekillik yapacağız” dedi.

            MHP Milletvekili adayları Mehmet Ali Çakır, Nevzat Kemal Adıbelli, İl Başkanı Ergin Çınarer, Merkez İlçe Başkanı Ethem Sedef ve İl Genel Meclisi Üyesi Ümit Şahbaz ile İl Seçim Kurulu’ndan mazbatasını almak için geldi. Durmaz, Yozgat Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Yavuz Karaaslan’dan mazbatasını alan MHP Milletvekili Sadir Durmaz ilk açıklamasını Gazeteniz İleri’ye yaptı.

53 VEKİLLE EN İYİ ŞEKİLDE HİZMET EDECEĞİZ

            Durmaz, seçimlerde milletin kendilerine muhalefet görevi verdiğini belirterek; “Seçimlerde milletimiz bize muhalefet görevi verdi. Biz de bu görevimizi gerek Yozgat’ımız gerekse ülkemiz için en iyi şekilde layıkıyla yerine getireceğiz” dedi.

            Seçim sürecinde partilerine yönelik yapılan tehdit ve şantajların MHP’siz bir meclis oluşturmak amacıyla olduğunu ileri süren Durmaz şöyle konuştu: “Milletimiz bunlara en güzel cevabı vererek Milliyetçi Hareket Partisi’ni mecliste temsil edilecek bir sayıya ulaştırdı.  53 vekille biz geçmişten gelen köklü, tecrübeli kadrolarımızla Allah’ın izni ile en iyi şekilde muhalefet görevini yerine getireceğiz. Memleketimizin ve milletimizin sorunlarına çözümler üreteceğiz.”

24 SAAT KAPIMIZ DA GÖNLÜMÜZ DE AÇIK OLACAK

            MHP Milletvekili Sadir Durmaz; “Biz 24 saat kapısı ve gönlü hemşerilerine açık, onların emrinde bir vekillik yapacağız. Burayla (Yozgat) irtibatımızı kesmeyeceğiz, gelecek seçimlerin startını da vermiş bir hareket olarak Allah’ın izni ile iktidar hedefine emin adımlarla yürüyeceğiz” dedi.

            Durmaz, oy veren vermeyen tüm Yozgatlılara teşekkür ettiği açıklamasında, Yozgatlıyı en iyi şekilde temsil etmenin gayesinde olacaklarını vurguladı.

MHP YOZGAT’A ÖNEM VERİYOR!

            Partisinin genel başkan yardımcılığı görevine genel başkan takdiri ile atandığını hatırlatan Durmaz şöyle konuştu: “Merkez Yönetim Kurulumuzda boşalan üyelikler için atama yapıldı, seçim yapıldı. Genel Başkanımızın takdiri ile Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine gelmiş bulunuyorum. Orada da Allah’ın izni ile mahcup olmayacağız, en güzel şekilde hizmetimize devam edeceğiz. Bu bir anlamda Sayın Genel Başkanımızın ve MYK’mızın Yozgat’a vermiş olduğu öneminde bir ifadesidir. Burada da en iyi şekilde çalışacağız, çok çalışacağız ve üretmeye gayret edeceğiz.”

KARA PROPAGANDA 15 BİN OYUMUZU GÖTÜRDÜ

            Seçim öncesinde MHP ile ilgili Yozgat’ta ciddi bir kara propaganda yürütüldüğünü ileri süren Durmaz, başından beri sürecin yasal olarak nereye gideceğini bilen insanların seçimlerde umduklarını bulamayacaklarını anlayınca çarpıtma ve saptırma politikası yürüttüklerini iddia etti.

            Durmaz şunları söyledi. “İstifanın listelerin basılmış olmasından sonra gelmiş olması doğal olarak listelerin değiştirilmesine engel teşkil etmiştir. Listelerin değişmeyeceğini ama hukuken istifanın Yüksek Seçim Kurulu’na gönderildiğini defalarca ifade etmemize rağmen burada hemşerilerimizin iradesini saptırmak maksadıyla çok çirkin, çok yanlı bir propagandaya girilmiştir.

            Biz bütün mitinglerimizde ve toplantılarımızda bu konuyu açıklamamıza rağmen buradan istifa eden vekil adayıyla ilgisi olmayan bir Yüksek Seçim Kurulu kararını bastırıp, çoğaltarak ev ev posta kutularına bırakmışlardır. Böyle bir ortamda doğal olarak insanlarımız tereddüde düşmüş, bir hafta içerisinde partimizin en az tahminlerimize göre 15 bin oyunun başka partiye kanalize edilmesi temin edilmiştir. Bu propagandadan dolayı çok üzgün olduğumuzu ifade etmeliyim. 5 bin kişiye en az kendim bu durumu ifade etmek durumunda kaldım. Fevkalade üzgünüz ama netice itibari ile takdiri ilahi bizim vekil olarak çıkmamızı sağlamıştır.”

 

Editör: TE Bilişim