Yozgat’ın önemli siyasetçilerinden biri olan ve daha önce TBMM’de 5 dönem üst üste milletvekilliği görevini yürüten Lütfullah Kayalar, 1 Kasım Milletvekili Genel Seçimleri için memleketi Yozgat’tan bağımsız aday oldu. Sandık sonuçlarına göre hemşerilerinden ciddi bir destek gören Lütfullah Kayalar, il genelinde 14, Türkiye genelinde ise 3 siyasi partinin oyundan daha fazla oy aldı.

5 DÖNEMMİLLETVEKİLLİĞİ YAPTI

Yozgat Akdağmadeni İlçesi doğumlu olan Lütfullah Kayalar, eğitim hayatını Yozgat ve Ankara’da tamamladıktan sonra hukukçu oldu. Siyasi hayatına 1983 yılında Anavatan Partisi’nden Yozgat milletvekili adayı olarak başlayan Kayalar, 17. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri ile birlikte TBMM’ye girmeyi başardı. 5 dönem üst üste milletvekilliği yapan Lütfullah Kayalar, TBMM Başkanlık Divanı İdare Amirliği, TBMM KİT Komisyon Başkanlığı ile Tarım Orman ve Köy İşleri ve Maliye Bakanlıkları görevini üstlendi.

YOZGAT'TA BARAJI GEÇTİ

1 Kasım Milletvekili Genel Seçimleri için memleketi Yozgat’tan bağımsız aday olan Lütfullah Kayalar, gerçekleştirdiği başarılı seçim çalışmalarının ardından 28 bin 664 oy alarak kendi ilinde tüm oyların yüzde 11.4’ünü topladı. Bu sonuçla birlikte CHP dahil 14 siyasi partiden daha fazla oy almayı başaran Lütfullah Kayalar, aynı zamanda Türkiye genelinde de en çok oy alan bağımsız aday oldu. Kayalar’ın oyu Türkiye genelinde seçime katılan 3 siyasi partiden daha fazla oldu.

Editör: TE Bilişim