Ticaret ve Sanayi Odası eski Başkanı, İşadamı Şenol Daştan, Ak Parti’den milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı. Daştan; “Bir Yozgat çocuğu olarak amacım Meclis’te sıradan bir vekil olmak değil, Yozgat’ı hak ettiği en iyi biçimde temsil eden bir Sanayi ve Ticaret Bakanı olmak olduğunu daha bu yolun başında iken ifade etmek isterim” dedi.

            Ak Parti’de milletvekili aday adaylığının sona erdiği dün il binasına gelerek basın toplantısı düzenleyen İşadamı Şenol Daştan, milletvekili aday adaylığını, nedenlerini ve hedeflerini özetle Yozgat kamuoyuna duyurdu.

            Ak Parti İl Başkanı Fahri Açıkgöz, Merkez İlçe Başkanı Mustafa Türkmen ve partililerin katıldığı basın toplantısında Daştan, herkesin siyaset yapmak için bir nedeni olduğunu, kendisinin nedeninin ise millete ve memlekete olan büyük sevgiden kaynaklandığını söyledi.

             “Vekilliğim yalnızca Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin değilim, aynı zamanda milletimin vekilliği olacaktır” diyen Daştan; “Bir Yozgat çocuğu olarak amacım Meclis’te sıradan bir vekil olmak değil, Yozgat’ı hak ettiği en iyi biçimde temsil eden bir Sanayi ve Ticaret Bakanı olmak olduğunu daha bu yolun başında iken ifade etmek isterim” dedi.

            Milletvekili olması halinde bu güne kadar sürdürdüğü etkin hizmetlerin bundan sonra daha da artarak devam edeceğini vurgulayan Daştan; “43 yıllık yaşamım boyunca bütün hayatımı geçirdiğim Yozgat'ın sorunlarını sizlerle birlikte yaşamakta ve yakinen bilmekteyim. Talip olduğum görevin getirmiş olduğu sorumlulukların bilincindeyim. Fakat omzuma yüklenecek olan bu sorumluluğu halkımın bana vereceği bir emanet olarak görmekteyim. Bu emaneti ve sorumluluğu en iyi şekilde taşımayı ve korumayı bir görev olarak görüyorum.

            Benim için asıl olan Yozgat'tır, Türkiye'dir. Bunun için de Yozgat'ı ilçeleriyle, beldeleriyle ve köyleriyle, Türkiye'yi ise 81 iliyle bir bütün olarak görmekteyim. Bu doğrultuda hiçbir ayrım yapmadan hizmet edeceğimden emin olunmalıdır” dedi.

            Ak Parti Yozgat Milletvekili Aday Adayı Şenol Daştan, şöyle devam etti: “Cenabı Allah nasip eder, adaylığım onaylanırsa ve halkım teveccüh gösterir ise bilgimiz ve birikimlerimiz doğrultusunda yapacağımız hizmetleri projeler dâhilinde açıklayacağım. Bu projeleri Yozgat ve Türkiye için ayrı ayrı sıralayacağım. Yozgat için açıklayacağımız projeler; tüm ayrıntılarını planladığımız ve altyapısını oluşturduğumuz 101 adet projeden oluşacaktır.

            Türkiye için açıklayacağımız projeler ise sanayi ve ticaret alanında, Türkiye'nin 2023 vizyonu çerçevesinde olacaktır.

            Ülkem ve memleketim için kurduğum hayaller, memleketimin kaderini değiştirmenin ötesinde Cumhuriyet'in 100. yılı olan 2023'te dünyanın en büyük 10 ekonomisi içerisinde yer alan bir Türkiye ve gelişmiş iller arasında yer alan bir Yozgat'ın doğmasına katkı sağlamaktır. Şimdiye kadarki zaman diliminde bizleri takip edenler bileceklerdir; Yozgat'ta ekonomik ve sosyal alanlarda birçok ilke imza attık. Geleneksel bir ifadeyle yaptıklarımız bundan sonraki süreçte de yapacaklarımıza teminat niteliği taşıyacaktır.”

Editör: TE Bilişim