AKGÜL: “ESNAF BÜYÜK ŞANS YAKALADI”
Kendisiyle birlikte esnaf odalarının, esnaf camiasının önemli bir şans yakaladığını dile getiren Akgül, “Çünkü 550 milletvekili adayı içerisinde bir tek esnaf temsilcisi olarak ben adayım. Allah izin verirde 7 Haziran’da milletvekili olarak seçilirsem meclise bir tek esnaf temsilcisi olarak ben gideceğim. Van’da da bir arkadaşımız var o da gelirse parlamentoda esnafı güçlü bir şekilde temsil edeceğiz” diye konuştu.

AKGÜL: “ŞIRNAK’A YOZGAT’TAN DAHA ÇOK DESTEK VERİLİYOR”

Bazı nedenlerden dolayı Yozgat esnafına yeteri kadar hizmet verilemediğine değinen Akgül, “Bugün Yozgat’ta bizim esnaf ve sanatkara verdiğimiz destek yüzde 10’lardadır Şırnak’ta yüzde 90’dır. Bu tamamen yapımızdan kaynaklanıyor. Esnafın seçtiği kişi eğer yönetim çok iyi ise korkunç bir başarı elde ediliyor. Yönetimde zafiyet varsa hiçbir şey olmuyor. Şimdi ben Türkiye’nin her tarafına 16 milyar dağıtmış birisi olarak Yozgat’ta bunu dağıtmamanın acısını çekiyorum. Herkes bizden iş istiyor. Sanayide kaportacı, boyacı, motorcusu, elektrikcisi, lastikçisini 10 kişi bir araya getirip hepsine 150 bin lira kredi verip çok güzel bir servis yapamaz mıyız. 10 terziyi bir araya getirip konfeksiyon fabrikası kuramaz mıyız. Bunu burada yapamıyoruz. Nedeni burada yönetimle bir türlü anlaşamıyoruz. Nedeni yönetim, kendi çevresinin dışındakilere para vermek istemiyor” şeklinde konuştu

BOZDAĞ NET KONUŞTU 
Seçimlerin bir vaat olduğunu ve herkesin kendince bir takım değerlendirmeler yaptığını belirten Bekir Bozdağ ise nihai ve doğru kararı milletin sandıkta verdiğini söyledi. Türkiye’nin sahip olduğu bugünkü imkanlara bir anda gelmediğini vurgulayan Bozdağ, büyük zorlukları aşarak bugünlere gelindiğini ve var olanların sanki yüz yıldır bu ülkede varmış gibi bir yaklaşım sergilenmesinin yanlış olduğunu aktardı.

ÇOK BEYAN DİNLEDİK

Bekir Bozdağ, Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nda yaptığı konuşmasında, Türkiye’nin çok seçim beyannamesi dinlediğini ve her vaadin arkasından gerçekçi olmayan vaatlerde bulunanların iktidar olmasıyla Türkiye’nin ciddi krizler yaşadığını vurguladı. Bekir Bozdağ, “1991 seçimlerinde Sayın Demirel,  iki anahtar vaat etti millete bir ev, bir araba anahtarıydı bunlar. Kim ne veriyorsa, bir fazlasını vereceğini beyan etti. O dönemde göreve gelen çeşitli koalisyon hükümetleri ülkeyi ne hale getirdi. Bırakın ev ve araba almayı, ev ve arabalarını kaybedenler oldu” dedi.  28 Şubat’ın ülkenin üzerinden silindir gibi geçtiğini hatırlatan Bozdağ, ülkede ekonomi, siyaset ve hukuk olmak üzere her şeyin alt üst olduğunu ve bedeli yine milletin ödediğini söyledi. Bozdağ MHP’nin 1999 seçimlerinde vaad ettiklerini de hatırlatarak, “MHP 1999’ da neler vaat etti. Apoyu asacağız dediler asamadılar, başörtüsünü çözeceğiz dediler çözemediler. Şu Yozgat Cumhuriyet Meydanı’nın dili olsa da bir konuşsa” diye konuştu.

UCUZ SİYASET SÖKMÜYOR

AK Parti’den önce vaatlerde bulunan siyasi partilerin vaatleri yerine getirmek yerine tam tersi politikalar imza attığını öne süren Bekir Bozdağ, vatandaşların artık popülizme ve ucuz siyasete  prim vermediğini söyledi. AK Parti’nin gerçekçi söylem ve vaatlerle yola çıktığına değinen Bozdağ, 2002’de AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın meydanlarda vatandaşlara ‘Bizden 3 yıl boyunca bir şey istemeyin’ dediğini hatırlatarak, “Çünkü o dönem devletin ekonomisi çökmüştü, bir kuruş parası yoktu. Arabaya mazot koyamıyordu devlet. Şimdi biz kalkıp böyle bir ekonominin içinde nasıl, vaatlerde bulunalım. Biz iflastan kurtulup, Türkiye’yi ayağa kaldırmak için adım atacağız dedik. 2007 mitinginde Niğde’de Cumhurbaşkanımız vatandaşa mazota zam yapacağını söyledi. Ekonomi bunu gerektiriyor dedi ve zam yaptı. Biz gerçekçi politikalar ürettik Türkiye’nin ekonomisi gerçekçi bir ekonomi oldu bizim dönemimizde. 234 milyar dolarlık Türkiye’nin bütçesi, bugün 810 milyon dolara çıktı. Biz parayı iyi yönettik, kaynakları israf etmedik, milletin hak ve hukukuna sahip çıktık. Akabinde hizmetler böyle aktı geldi” şeklinde konuştu.



ESNAFA SAHİP ÇIKTIK

 Eski Adalet Bakanı ve Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ, Yozgat Milletvekili adayı Abdulkadir Akgül’ün esnafın içinden geldiğini ve esnafın patronu olduğunu söyledi. 2002’de MHP’nin koalisyon ortağı olduğu hükümette esnafa 152 Milyon TL kredi verildiğini AK Parti hükümetiyle birlikte 2014 rakamlarına göre bu sayının 16 kat trilyon olduğunu ve 10 sene içerisinde verilen toplam rakamın ise 40 kat trilyona yaklaştığını belirtti Bekir Bozdağ, “Şimdi çıkıp vaatlerde bulunuyorlar, bu vaatlerde bulunanlara inanmayın. Bu vaatler SSK’yı batıran Kılıçdaroğlu’nun Türkiye’yi batırma projesidir. Millet bu batakçılara yol ve oy vermeyecektir. Gerçekçi olan ve toplumun imkanlarıyla uyumlu olan politikalara destek verecektir. Biz palavrayı değil gerçeği önemsiyoruz. Gerçek üzerinden politikalarımızı aktarıyoruz. Oy kaygısıyla hareket etmedik ve yapmayacaklarımızı söylemedik. Kimseyi aldatmadık ve aldatılmaya da izin vermedik” ifadelerini kullandı.

YOZGAT ÖNÜNÜ GÖRÜYOR

Türkiye’nin AK Parti hükümetleriyle istikrar ve güven ülkesi olduğunu aktara Bozdağ, ülkede bankaların 10 ve 20 yıllık vadelerle kredi verdiğini söyleyerek, “Bu demektir ki bu ülkede bankalar 20 yıl önünü görüyor ve ben bu parayı verirsem 20 yıl içerisinde her türlü tekrar alabilirim demektir. Alan ise ödeyebilirim diye düşünmektedir. Türkiye önünü görebilen bir ülkedir” diye konuştu. AK Parti’nin  istikrarlı politikalarından rahatsız olan bir takım çevrelerin ise Türkiye’nin önünü görerek yürümesinden rahatsız olduğunu da hatırlattı. Bozdağ, Yozgat’ta çiftçi ve esnaf bağkurundan emekli olan kişi sayısının 2002 ve şimdiyle kıyaslanması gerektiğini söyleyerek, Yozgat’ın her köyünde en az 10 ila 15 ailenin emekli maaşı aldığını bildirdi.

HER ŞEYE SÖZ VERMEDİK

Bekir Bozdağ, AK Parti olarak gerçekçi olduklarını ve millete hiçbir zaman yapamayacakları şeylerin sözünü vermediklerini dile getirdi. Bozdağ, “Bu zamana kadar olduğu gibi bundan sonrada milletimizle birlikte yapabilecekleri hep birlikte yapacağız” dedi. Her seçimde Türkiye’de büyük bir toplum mühendisliği gerçekleştiğini iddia eden Bozdağ, “Bu seçimin başka bir özelliği ise HDP’dir. Her seçimde bir proje yürütülmüştür. Cumhuriyet mitingleri, 27 Nisan bildirisi, 367 krizi, cumhurbaşkanlığı kriziyle Türkiye hep büyük bir mühendislik ortamında seçimlere girmiştir. Ancak millet tüm bu oyunları bozmuş ve AK Parti’ye yüzde 47 oy vermiştir. CHP liderine yapılan kaset oyunlarıyla CHP’yi güçlü kılacak birisini önünü açmak için yapıldı ve sayın Kılıçdaroğlu getirildi. Ama baktılar ki Kılıçdaroğlu o koltuğu dolduramadı, MHP ise yüzde 10 bandının biraz altındaydı seçimlere girerken, MHP’ye operasyon yaptılar kasetler çıktı ve PKK’nın desteklediği adaylar meclise girecek MHP dışarıda kalacak dediler, MHP meclise girdi” ifadelerini kullandı.


BİR OY KUMPAS BOZAR

Bekir Bozdağ, sandık başına giderek verilen bir oyun çok kıymetli olduğunu vurgulayarak, “Bir oy oyunu bozmak için lazımdır. Bir oy oyunu bozacaktır, kumpas bozacaktır, uluslar arası projeleri ve bu çevrelerin yerli işbirlikçilerine Osmanlı tokadı olacaktır” dedi. Yozgatlılara çağrıda bulunan Bozdağ, AK Parti hareketine Yozgatlıların sahip çıkması gerektiğini aktardı. Bekir Bozdağ, Yozgatlıların en üst düzeyde bu dönemde de AK Parti’ye deste verdiğini ancak Yozgat medyasının başka yerlere destek verdiğini söyledi. Bozdağ açıklamasını şöyle sürdürdü “Biz bugüne kadar hep Yozgat halkının desteğiyle geldik. Yine buradan söylüyorum Yozgatlı yine yüzde 70 bandında belki daha üstünde bir oranla oy verecek ve yeniden teveccüh alacağız.
İnanıyorum 4-0 olacaktır bu sefer.  
Çünkü İskender Minar kardeşimiz kumaşı çok iyi bir arkadaşımızdır. İyi yetişmiştir. Yerköy’den değerli bir hemşerimiz. Bu bölgedeki kardeşlerimiz iktidarda bir vekiliniz mi olsun, yoksa muhalefette sadece bakanlara sorduğu sorularla övünen bir vekiliniz mi olsun. Onun kararını verecektir. İcraat yapan mı, laf yapan mı bunun kararını verecektir. Ben Yerköy’ünde icraat yapan bir isimden yana olduğunu görüyorum”.

Bozdağ’a ziyaretinden dolayı teşekkür eden Latif Altın, müstakil oda binası talebinde bulunduklarını ve her zaman AK Parti’nin yanında olduklarını belirtti. Latif Altın, “Her ne kadar sözünü alamasak ta seçimlerden sonra bu taleplerimizin yerine getirileceğine ben inanıyorum. İnancımız tam. 
Sayın bakanımızın da bu işin takipçisi olacağına inancımız sonsuz. Bugün ağabeylerimizin yanında olup o gücü verirsek onlara, onlarda o gücü bizler için kullanacaktır buna inancımız tam” diye konuştu.



Editör: TE Bilişim