COVİT-19 virüsü dünyada önemli bir kargaşaya sebep olmaktadır. Can kaybı ve yarınlarda nasıl bir sağlık sorunlarıyla karşılaşılacağı endişesi gündemdedir. Bu virüsün, üretme virüs olup olmadığı da henüz kesinlik kazanmamıştır. Ama belli bir düşüncenin adamı olan dünya zenginleri veya grupların insanlığın kontrolünü ele almayı temin için bazı oyunlar çevirdikleri de gündemdedir.
Dünyada bazı şeylerin eskisi gibi olmayacağı konuşulmaktadır. Ekonomik düzende siyasi ve sosyal hayatta, devletlerarası ilişkilerde ve devletlerin siyasi yapılarında değişikliklerin olacağı uzmanlar tarafından söylenmektedir. 
ABD’nin beslediği Orta Doğu başta olmak üzere kullandığı ANTİFA Örgütünün ABD deki son Polisin Zenci birini katletmesiyle ilgili başlayan ve genişleyen olayda işin içinde olması da düşündürücüdür. AB ülkelerinin de bu olaylardan nasipleneceği bellidir. 
Zaman zaman İngiltere’de, Fransa, Almanya gibi vs. ülkelerde meydana gelen ufak çaplıda olsa halk hareketleri mazlum milletler tarafından ilgiyle izlenmektedir.
Bu gelişmeler veya bu hipotezlerin olup olmayacağı düşüncesiyle gözlerin ve dikkatlerin buralara çevrilmesi, olayların takip edilmesi normaldir ama normal olmayanı bütün dikkatin oraya verilerek tedbirin ve yapılacakların unutulması veya geç kalınmasıdır. 
Yakından ilgilendiğimiz Libya konusunda da önemli gelişmelerin olduğu görülüyor. Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti Başkanı Feyyaz Saraç Türkiye’yi ziyaret ederek Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüştü. Bilindiği gibi Libya ile aramızda yapılan anlaşmaya göre Türkiye, Libya da askeri danışmanlık hizmeti vermektedir. 
Libya’da durum Türkiye’nin destekleriyle Yönetimin lehine gelişmektedir. Muhalif lider Halife Hafter’in elindeki stratejik noktada bulunan askeri hava alanı geçen günlerde UMH güçlerince ele geçirilmişti. Son günlerde Libya UMH güçleri Terhune kentini ve Başkent Trablus’u kontrol altına alarak Hafter güçlerini çıkarmış oldu.  Aynı zamanda önemli yerleşim yerlerinden olan Ayn Zara ve Vadi er-Rebi’yi de Hafter güçlerinden kurtardılar. İnşallah Libya’da ki gelişmeler olumlu seyrinde gider de emperyalistler sukutu hayale uğramış olurlar.
Suriye’de ise; ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi Danışmanı Villiam Robak başkanlığındaki heyet PKK/YPG ile Suriye Kürt Ulusal Konsey’i adını verdikleri örgütle uzlaşmaları için yoğun çaba gösteriyorlar. Bize karşı düşmanca eylemin içinde olanlardan biri olan Fransa’da görüşmelerin olumlu sonuçlanması için elinden geleni yapıyor. Aynı çalışmanın olumlu sonuçlanması için bekleyen Rusya’da var.
Buradaki amaç çok önceden planladıkları gibi, Irak, İran, Suriye ve Türkiye’den koparacakları toprak parçalarıyla ikinci bir İsrail benzeri devlet kurmaktır.
Emperyalist devletler işlerini tesadüflere bırakmıyorlar. Planları uzun vadelidir. Bugün Mısır’ın başında olan Sisi, 1999 yılında ABD’den Mısır’a dönmek için hareket eden içinde 50 rütbeli Mısırlı subayında bulunduğu uçağa son anda binmeyerek hayatını kurtarmış! Tek subaydır.
Yazımıza konu olan Libya’da ki emperyalistlerin desteklediği Halife Hafter adlı kişide Libya-Çad savaşında esir düşen ama CIA tarafından pazarlıkla kurtarıldığı söylenen Libya’nın rütbeli tek subayıdır.
Dikkatli olunması dileği ile…