AK Parti Genel Başkanı-Başbakan Ahmet Davutoğlu’ndan sonra MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli bugün Yozgat’ta olacak. Yozgat’ta 7 Haziran seçimlerinin iki önemli partisi miting meydanlarından Yozgatlı seçmene genel başkan düzeyinde çağrı yapmış olacak. MHP’nin bugün gerçekleştireceği mitingi kararsız seçmen açısından önemli bulduğumu hemen söyleyeyim. 

***
AK Parti mitinginde Sayın Davutoğlu’dan umduğunu bulamayan ve Yozgat’a artı değer katacak bir söz alamayan kararsız seçmeni MHP mitingi etkileyebilir. Yozgat’a daha önce verilmiş ve birçoğu henüz tamamlanamamış proje ve vaatlerle ayrılan Başbakan Davutoğlu’ndan sonra Yozgat’ta konuşacak MHP lideri kararsız seçmeni ikna edebilir.
***
Nasıl ikna eder diye soracak olursanız bunu da MHP bilir. Zira MHP’nin asmış olduğu pankartların Yozgat’a özel ve Yozgat’a has olması bile bir etken olabilir. Ne yazıyor MHP’nin Yozgat’ta açtığı pankartlarda “Göçe ,işsizliğe, yoksulluğa dur demek için bizimle yürü Yozgat” Bu slogan sizce de Yozgat’ın gerçekleri değil mi ? Göç verdiğimiz, işsizliğin fazla olduğu ve buna bağlı olarak geri kaldığımız gerçek değil mi?
***
MHP bugün yapacağı mitingde bu sloganın içini dolduracak mantıklı vaatlerde bulunur, ekonomi konusunda hazırladığı programını Yozgat’ta iyi anlatırsa Yozgatlı kararsız seçmeni kendisine çekmeyi başaracaktır. Bugün gerçekleşecek mitinge katılımın üst düzey olması da sürpriz olmasın. Çünkü yerel seçimde MHP lideri Bahçeli Yozgat’ta miting yerine ilçe gezilerini tercih etmiş, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ise parti olarak miting yapmamıştı. Bundan dolayıdır ki MHP tabanında tam 5 yıldır Cumhuriyet Alanı’nda toplanıp miting yapma özlemi ve hevesi vardır. Bunun için bugünkü mitinge tüm ilçelerden toplu katım kaçınılmazdır.

***
MHP mitingi öncesi partinin bayrak süslemelerini Sarıkaya İtfaiyesi’nin yapması dikkatinizi çekmiştir. Konuyla ilgili MHP’li bazı partililerden aldığım bilgiye göre Yozgat Belediyesi’nin MHP’ye itfaiye tahsis etmediği yönünde bir iddiada bulundu MHP’liler. Belediye cephesinden de konuyla ilgili bir bilgi almış değilim ancak bu konuya ilgililerin bir açıklık getirmesine inanıyorum. Zira Belediye’nin de bu denli bir yanlı tutum sergileyeceğine inanmadığımı ifade etmek istiyorum.