ŞEHİT Bahadır Buharalıoğlu Anadolu Lisesine geldiğimizde ikinci katta bulunan okul müdürü Adil ARSLAN bey karşılıyor bizleri, kısa bir bilgilendirmenin ardından iniyoruz bizi bekleyen Öğrencilerin bulunduğu salona, bir coşku, bir coşku…
Konu yazma eserlerin önemi, okuduğumuz şiirlerle birlikte rahmetli olan şairlerin şiirlerini okuyup kim olabileceklerini sordu Ayşe PASLANMAZ hanım, maşallah öğrenciler zehir gibi bilgili, her soruya pür cevap, galiba en zor soruyu da ben sormuş oldum;İ
''Gemliğe Doğru Denizi Göreceksin Sakın Şaşırma!..'' kim bu Rahmetli Şair? Arka sıralardan çıtı pıtı bir kız Öğrenci Orhan Veli'mi dedi,Kendisine ödül olarak imzalı şiir kitabımı hediye ettiğimde kumru sevinciyle sarmalandım adeta...Öğrencilerle Birlikte dağıldık Okuldan.
O günkü son durağımız Yozgat Valilik Binası, yürüme mesafesinde olan valilik binasına vardığımızda, gülen yüzleriyle buyur ettiler, uzun hoş şık bir odaya, gençliğinin verdiği coşkulu enerjiyle karşıladı bizleri genç vali yardımcısı, kısa bilgiler aldık. Kendisinin de bir sanat ve şiir aşığı olduğunu söyleyen vali, ozan arkadaşlarımızdan türkü isteğinde bulundu. Ardından birkaç şiir, sonunda karşılandığımız gibi de uğurlandık..
Bu gün önünden kaç kez geçtiğimi saymadığım ama nereye varmak isteseniz önünden geçeceksiniz Saat Kulesinin, Cumhuriyet Meydanında ki heybetli ve asırlık bu Saat Kulesinin önünde hayran hayran bakarken buldum kaybettiğim haylaz kızı, yorulmuştu. 
Ara ara atıştıran yağmur eşliğinde günün saltanatı bitmiş, telaşlı akşam gecenin karasıyla dertleşiyordu . Akşam yemeğini yiyeceğimiz mekâna ulaşmak fazla zaman almadı, hoş bir mekân Yöresel yanında az pilav bakır maşrabada köpüğü üzerinde ayran, yanında testi kebabı, minik testilerde önümüze servis ediliyor tadı hala damağımda.
Grand Surmely Otel’e geldiğimizde tatlı bir yorgunluğun mutlu nefesi üfürüyor yüzlerimizde..  Az bir dinlenmenin ardından otel lobisine indiğimde tanışıyorum diğer şair ve ozan arkadaşlarla hal hatır sormanın ardından başlıyor şiir ve türkü dinletisi.. Ahmet bey büyük bir özveriyle koşturuyor bizlerin rahatlığı için. Odamıza çekildiğimizde saat yarımı gösteriyordu..
Sabah kahvaltısına lobiye indiğimde güzel kardeşim Züleyha Özbay Bilgiç ve Ayşe Ceyhan Düzgün Oda Arkadaşım Leyla Gül Varoğlu dördümüz gülüş cümbüş ediyoruz kahvaltımızı. Hazırlanıp dışarı çıktığımızda, sağanak halinde yağan yağmur karşılıyor, ıslanmamak için kapıda bekleyen arabalara binip ulaşıyoruz, Yozgat’ın değerli simalarından Sayın Mehmet Saygı’nın özel müze haline getirdiği iş yerine, Mehmet bey ve çok değerli şahsiyetler kapıda gülen yüzleriyle buyur ediyorlar; o kadar kalabalığız ki soramıyorum bu değerleri kaç yılda biriktirdiğini.
Kültür ve Turizm Müdürlüğü salonundan içeri girdiğimizde Yozgatlı güzel insanların sıcaklığı sarmalıyor her birimizi, enerjileriyle öyle bütünleşiyoruz ki muhteşem bir şiir dinletisi sunuyoruz...
Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkıları ile Yozgat Şairler ve Yazarlar Derneği tarafından düzenlenen 2018 Sürmeli Şiir Şöleni için Yeşil Bursa dan davetli olarak Yozgat’a teşrif ettim, benim gibi Cennet yurdumun dört bir yanından davet edilen saygıdeğer şair, âşık-ozan ve yazarlarla birlikte kültür ve edebiyat paylaşımında bulunmanın onur ve mutluluğunu yaşadım.
Şiir adına bu eşsiz anıları biriktirmem de vesile olan başta Yozgat’ın kültür elçisi dernek başkanı şair, gazeteci yazar Sayın Ahmet Sargın bey ve yönetim kuruluna, birlikte şiir soluduğumuz onur konukları ve Yozgat halkına sevgi ve saygılarımı sunuyorum…