Yüce Allah Dünyayı savaştan esirgesin. Bölgesel iç çatışmaları hariç tutarsak, çok şükür, Bir ve İkinci Dünya savaşları dışında, üçüncü bir Dünya savaşına gidecek yollar, süper güçlerce perdelenmektedir.
Her ne kadar, silahın yerini ekonomik savaşlar almış olsa da, hiçbir zaman üçüncü Dünya savaşı artık olmaz diye düşünmemek gerekir. En küçük devletinden, en büyüğüne Dünya silah deposuna dönmüştür. Nükleer ve kimyasal silahların sayısını bilmek mümkün değildir.
Savaşlardan önce devletler, az zaiyat için tedbirler alırlar. Bu tedbirlerin başında da, sığınaklar ilk planda gelir.
Belediye başkanlarının seçim propagandalarında, “Tehlikeli durumlarda sizler için sığınaklar yapacağım!” tabirine, söylemine bir Allah’ın kulunun şahit olduğunu bilen varmıdır? Bizde sığınaklar bodrum katlarıdır, bunun yüzde doksanı da, apartman sakinlerinin deposu olarak kullanılmaktadır.
Serpinti ve basınç iki tür sığınak çeşidinin detaylarını yazıp da, moral bozmak istemiyorum… Türkiye genelinde, bir belediye başkanı, sivil savunma yetkilileri çıkıp da “şu vilayetimde her tür tedbir alınmıştır. Hiç telaşa velveleye gerek yoktur!” diyebilirler mi?
Ama yinede iyimserim! Sivil savunma uzmanları, belediye başkanları aslanlar gibi! Halkın güvenliğini mutlaka sağlayacaklardır!!!
Bana öyle geliyor ki; gök kubbe hepimize yeter…