BİR kaç hafta öncesinde haber kanallarını özellikle spor kanallarını açtığınızda karşımıza çıkan ilk ve en önemli hatta SON DAKİKA haberi Mesut ÖZİL'in Fenerbahçe Spor Kulübüne transferi ve bu transfer ile alâkalı ayrıntılardı.
Beklenen an gelmiş(!) ve Fenerbahçe'nin dünyaca ünlü yıldızı Mesut Özil, kendisini sarı lacivertli takıma bağlayan sözleşmeye imza attı. 10’u yabancı 64 gazete, TV kanalı ve haber ajansını temsilen 132 habercinin izlediği imza töreni adeta bir şova dönüşmüştü.
Elbette basınımız, usta kalemlerimiz ve spor basınının ünlü, ünsüz yorumcuları neler dediler neler.
"EŞSİZ BİR FUTBOLCU. KÖTÜ BİR KOPYASI BİLE YOK.." 
Bu yapılan yorumlardan sadece bir tanesi idi. Merak edenler googel amcaya sorarlarsa daha net bilgileri ziyadesi ile oradan alabilirler.
Oysa; bize göre Mesut'un çok daha güzel bir karakteri vardı. İsterdim ki futbolculuğundaki ustalığı kadar bu müthiş özelliği de özellikle ulusal kanallarda BANGIR BANGIR anlatılsın. Maalesef çok üzerinde durulmadı. Belki de bu çokta anlatılacak ve yazılacak üzerinde durulacak kadar önemli bir haber veya karakter değildi.
Evet. Mesut ÖZİL'in futbolculuğu kadar belki de en güzel, en önemli ve şahsiyet ve karakterini zirveye çıkaran husus onun HAYIRSEVER olması idi.
Bildiğimiz, belki de bilmediğimiz nice hayır işlerine imza atan vefakâr ve gönlü zengin bu mütevazı insan;
-7 Haziran'daki düğününde, düğün hediyesi olarak yakınlarından üyesi olduğu Big Shoe Vakfı'na bağışta bulunmalarını rica eder. Ünlü çift adına vakfa yapılan bağışlarla Tanzanya'daki çocukların ameliyat masrafları karşılanır.
16 BİN KİŞİYE YEMEK VERMİŞTİ
Düğün gününde de Kızılay'a bağışta bulunarak 16 bin kişiye yemek vermiştir.
BREZİLYA'DA ÇOCUKLARI 
SEVİNDİRMİŞTİ

Yıldız futbolcu, üyesi olduğu vakıf aracılığıyla 5 yıl önce Brezilya'daki çocukların ameliyat masraflarını üstlenmişti.
Mesut'u dünya çapında bir futbolcu yapan yetenek kadar yapmış olduğu bu hayırlar ile tüm dünyada sevilmekte ve saygı duyulmaktadır. Elbette ona bu KARAKTERİ veren bir insan vardı. İşte o insan ANNE idi ANNESİ idi.
Mesut Özil'in annesi Gülizar Özil'in evladına yazdığı mektup yıldız futbolcunun evinin duvarına asılır. İşte DUVARDA ASILI O MEKTUP: "Mesut, unutma hayatta hepimiz gibi bu dünyada misafirsiniz. Allah size bir yetenek verdi ama bunu sadece kendinize bakmanız için vermedi. Servetini muhtaç insanlarla paylaşmazsan, benim oğlum değilsin.''
Ne zaman yazıldı bilemem. Lâkin bir annenin evladına yazdığı bir mektup, önemli bir vasiyet. Ve o hayırlı evlat kazancını yetimlerle, ihtiyaç sahibi nice binlerce insan ile paylaşmanın mutluluğunu yaşıyor.
Elbette biliyoruz ki Süper Ligde isimlerini  bildiğimiz veya bilmediğimiz onlarca profesyonel futbolcumuz tıpkı Mesut ÖZİL gibi hayır hasenat işleri yapıyordur.
Dileğim ve dahi temennim odur ki Mesut ÖZİL'in Koordinatörlüğünü yaptığı bir vâkıf ve bu vakfa üye Süper lig takımlarının hatta ve hatta yurt dışında futbol kariyerlerini devam ettiren futbolcularımızın da katıldığı bir havuzun oluşturulduğu bu vakıf ile birçok sosyal sorumlulukların altına imza atılmasıdır.
Selam ve dua ile.