T.C. YOZGAT İCRA DAİRESİ 2019/2649 ESAS TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI

İlan Kodu #663
Tür
İlan Sahibi / Firma
Şehir/Eyalet Şahbuz
İlan Tarihi 02.04.2023

Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri :
1 NO'LU TAŞINMAZIN Özellikleri : Bilirkişi raporunda dava konusu taşınmaz *** Yozgat ili, Yenicami Mahallesi 350 Ada, 19 Parsel olup, 709,67 m² yüzölçüme sahiptir. Tapu kaydında ana taşınmaz vasfı Altı yedi katlı üç dükkanlı onaltı daireli kargir apartman olarak kayıtlıdır. Parsel şehir merkezinin (saat kulesinin) 400 metre güneyinde, Dedikoğlu Caminin 120 metre kuzeybatısında, eski adliye lojmanlarının 40 metre güneyinde ve Şeyhzade caddesi üzerindedir. Parsel üzerinde A ve B blok olmak üzere 2 blok bulunmaktadır. Apartmanda asansör yoktur. Apartmanda doğalgaz bulunmaktadır. Apartmanda dış cephe mantolama ısı yalıtımı yapılmış olup, bina dış yüzeyi yeni boyanmıştır. Çatı örtüsü kiremit kaplamalıdır. Parsel yaklaşık % 15 eğimli arsa durumundadır. Kıymet takdiri yapılan taşınmaz A Blokta (batı kısımda bulunan blokta), 3.katta bulunan 3 nolu meskendir. Mesken güney, batıya ve 1 odası kuzeye cephelidir. Mesken 140 m² net ve 160 m² brüt alana sahiptir. 4 oda, 1 salon ve müştemilattan oluşmaktadır. Mesken çatı katının altında bulunan kattır. Duvarlar beton sıvalı ve boyalıdır. Mesken içinde zeminlerin tamamı seramik kaplamalıdır. Banyo, wc ve mutfak duvarları tavana kadar seramik fayans kaplamalıdır. Mutfak dolabı yapılı olup, mutfak tezgahı suni mermerden yapılmıştır. İç kapılar eski tip ahşap kontrplak olup, pencereler PVC doğramalıdır. Daire girişi standart çelik kapılıdır. Balkonlar pvc cam balkon olarak kapatılmıştır. Parsel elektrik, su, telefon ve bütün altyapı hizmetlerinin tamamından faydalanmaktadır. Ulaşım problemi yoktur. Parselin 58 m² si yola gitmektedir. Parsel Tabiat ve Kültür Varlıkları Koruma Kurulu tarafından koruma alanı içerisine alınmış olup, kurul izni olmadan parsel üzerine herhangi bir inşaat veya tamirat/tadilat yapılamaz. Meskenin değerinin günümüz şartlarında, serbest piyasa koşullarında 200.000,00 TL (İkiyüzbin Türk Lirası) edeceğidenilmektedir. Ayrıntılı bilirkişi raporu dosyada mevcuttur.
Arsa Payı    : 22/435
İmar Durumu    : İmar planın bitişik nizam 5 katlı konut alanı olarak kayıtlıdır.
Kıymeti        : 200.000,00 TL                 KDV Oranı    : %1
Kaydındaki Şerhler : krokisinde a harfi ile gösterilen 3.90m²lik kısım imar yoluna a,b harfi ile gösterilen 3m²lik kısım 1 nolu parsele tecavüzlüdür.
1. Satış Günü    : 10/04/2020 günü 10:00 - 10:05 arası
2. Satış Günü    : 06/05/2020 günü 10:00 - 10:05 arası
Elektronik Ortamda Teklif Başlangıç ve Bitiş Tarihi Birinci Artırma İçin: 21/03/2020 - 09/04/2020İkinci Artırma İçin: 15/04/2020 - 05/05/2020
Satış Yeri : Yozgat Adliyesi İcra Müdürlüğü Satış Bürosu Yanı Müzayede Salonu Merkez//YOZGAT
    Satış şartları :
    1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanınyirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşincigünden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir.Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini,rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamınıve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.
    2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV,1/2 tapu harcı ileteslim masraflarıalıcıya aittir. Tellâllık Harcı, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir. (Alacakları rehinli olan alacaklıların satış tutarı üzerinden rüçhan hakları vardır. Gümrük resmi ve akar vergisi gibi Devlet tekliflerinden muayyen eşya ve akardan alınması lazım gelen resim ve vergi, rehinli alacaklardan sonra gelir.)
    3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.
    4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.
    5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.
    6- İİK 'nun 127. maddesi uyarınca, ilanın birer sureti borçluya ve alacaklıya ve tasınmazın tapu siciline kayıtlı bulunan ilgililerinin tapuda kayıtlı adresleri varsa bu adreslerine tebliğ olunur. Adresin tapuda kayıtlı olmaması halinde, varsa adres kayıt sistemindeki adresleri tebligat adresleri olarak kabul edilir. Bunların dışında ayrıca adres tahkiki yapılmaz, gazetede veya elektronik ortamda yapılan satıs ilanı tebligat yerine geçer.
    7- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2019/2649 Esas sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.  (İ-007)

Geri Dön