NE helal bilirler...
Ne haram bilirler...
Yapma dersiniz, yaparlar...
Hollywod sanatçılarına bile taş çıkartırlar...
Merhamet ve şefkat konusunda hassasiyetlerimizi bile bile bizi "YOLUNACAK KAZ" görürler yaaa adama bundan başka bir şey koymuyor.
Oysa bilmiyorlar ki bu vatanın aslan yürekli evlatları her işlerini Allah rızası için yapar.
Geçen hafta...
Cuma günü...
27.11.2020 tarihinde gazetelerin iç sayfalarında bir haber ve fotoğraflar dikkatimi çekti. Aslında haberden ziyade DİLENCİNİN KILIK KIYAFETİ ve SON MODEL TOYOTA arabası alâkamı çekti. Haberin detaylarına gelince daha da sinirlerim gerildi. Buraya yazsam Recep abi gene "AYIP AYIP" diyecek, 'la havle deyip sinirlerime fren yaptım.
İşte o haber.
Buyrun.
"Zeytinburnu'nda zabıta ekiplerinin yakaladığı dilencinin üzerinden 7 bin lira para çıktı. Dilencinin aracını park edip dilenmeye çıktığı öğrenildi."
Dilenci denilen (!)...
Ütülü elbisesi...
Güzel ayakkabısı...
Koltuk değnekli kostümü ile adeta bir süper star pozlarında. Haa unutmadan beyaz renk ve son model Toyota marka arabasını da unutmayalım.
Şimdi gelin bir başka haberi birlikte okuyalım. İki karakter arasındaki ince ayrıntıyı birlikte temaşa edelim.
Tarih: 6.11.2008
''Konukbekler beldesinde oturan 87 yaşındaki Cemile Türkmen ismindeki nine, Devletine zarar vermemek için hiçbir yardımı kabul etmiyor. Devletin malının içinde tüyü bitmemiş yetim hakkı olduğunu söyleyerek, Devlet malını yemek haramdır," diyor. 
Bir tarafta
Allah korkusu..
Kul hakkı yememe ahlakı...
Devleti zarara sokma endişesi...
Diğer yanda ise
Allah'tan korkmaz...
Kuldan utanmaz...
Helal bilmez...
Haram bilmez...
Her Allah'ım verrrr...
Tüyü bitmedik yetimin hakkı nedir bilmeyen herşeyi maddede gören;
AÇ...
SEFİL...
HAYSİYETTEN YOKSUN...
ONURSUZ..
ŞEREFSİZ...
HAYSİYETSİZ...
Elbet bunların cezaları bu olmamalı.
Aklıma gelen bir başka soruda şu. Üzerinde 7000 TL çıkan bir adam isterse arazi cip bile alabilir. Ama bunlar milletin merhamet duygularını sabote ettikleri gibi devletinde yumuşak karnından faydalanabiliyorlar. Devlet engelli vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştırmak adına araç alımlarında bir takım haklar vermiş. Engelli vatandaşlarımız tam teşekküllü bir devlet hastanesine başvurduğu taktirde hastanın engellilik durumuna bakılarak yapılan tahlil, tetkik, röntgen tomografi gibi verilecek olan raporların yüzdesine   göre  araç alabiliyorlar. Bu oran en aşağı yüzde 60 olması gerekir diye biliyorum. Bu haysiyetsiz dilencinin kullandığı araç şayet devletin engellilerin hayatını kolaylaştıran uygulamadan yararlanarak almış ise bu ahlaksızın altındaki bırakın arabasını, donunu bile almalı.
Son söz:
Bu ahlaksızların yaptıkları ne ilk olacak nede son. Lâkin devletin bu gibi milletin merhamet duygularını istismar eden HIRSIZLARA karşı üzerindeki paraları alıp bırakmaktan başka daha sert ve radikal kararlar almalı.
Selam ve dua ile.