Yozgat Süper Amatör liginde geçen hafta oynanan bir birinden zorlu maçlarla yeni sezon heyecanı startını verdi. Tabii ilk haftada tüm gözler Boğazlıyan Şekerspor – İl Özel İdarespor karşılaşmasındaydı karşılaşmayı bende yakından takip ederek iki takım adına da notlar tuttum.
Öncelikle iki takımda geçen sezonun çok uzağında bir futbol sergilediler. Maçın ilk 25 dakikasında iki takımda bir birini denemesi ile geçti. Fakat dikkatimi çeken her iki takımın da orta sahalarının ilerleyen dakikalarda çok çabuk şekilde geçilmesi oldu sanki orta sahada iki takımdan da futbolcu yokmuş gibi bir görüntü ortaya çıktı.

Maçın 30 dakikalarından itibaren Boğazlıyan Şekerspor rakibine oranla biraz daha iyi bir görüntü verdi. Ayağa paslarla organize şekilde gelen Şekerspor rakip kalede istediği pozisyonları bulmasına rağmen son final vuruşlarını bir türlü gerçekleştiremezken Şekersporun önemli gol silahı Fethi Tekin bu karşılaşmada gününde olmadığı gözüktü.

Tecrübeli golcü geçen sezon ki attığı gol pozisyonlarını bu karşılaşmada da yakaladı fakat bu pozisyonları cömertçe harcadı geçen sezon ki Fethi den eser yok olduğu gibi ileri de çok yalnız kaldı. Şamil top almak adına orta sahaya kadar gelirken fethi ise ileri de İl Özel İdarespor savunmasının arasında kayboldu.
Maçın ilk yarısının son dakikalarında Şekerspor biraz daha baskını artırdı özellikle Fethi Tekin’i savunmanın arkasına çok iyi kaçıran Şekerspor’da Fethi 3 kez kaleci ile karşı karşıya kaldı fakat bu 3 pozisyonda yan hakemin ofsayt bayrağına takıldı. Bana göre bu 3 pozisyonda kesinlikle ofsayt yoktu Fethi bu pozisyonların üçünde de savunmanın 5 metre gerisinden çıkarak kendi çabasıyla kazandığı toplardı.

Karşılaşmanın ikinci yarısında bu kez futbolu oynayan ve pozisyonları bulan taraf konuk ekip İl Özel İdarespor oldu. Şekerspor karşısında ikinci yarı daha etkili olan ve orta sahada oyun hakimiyetini eline alan İl Özel İdare oyunu istediği gibi yönlendirmeye başladı ve aradığı golü de maçın son saniyelerinde bularak sahadan 1-0 galibiyetle ayrıldı.

Ben iki takımı da ilk hafta sonunda sahaya koydukları futbolu açıkçası beğenmedim özellikle Boğazlıyan Şekerspor’u acilen defasın sağına orta sahaya ve sol kanada nokta transferler yapmak zorunda eğer bu transferleri gerçekleştirirse Boğazlıyan Şekerspor’un sahaya istediği futbolu ortaya koyacağına inanıyorum benim gördüğüm gibi Şekerspor Teknik Direktörü Doğan Ayyıldız’da bu eksikleri görmüş olmalı ki maçın başından son düdüğe kadar elinde kağıt kalem devamlı not alıyordu..

Konuk İl Özel İdarespor takımı da geçen sezondan çok daha düşük gördüm geçen sezon ki takımdan pek bir eser kalmadığı gibi çok sert bir futbol anlayışının ön plana çıktığını gördüm. İl Özel İdarespor’lu futbolcular bu sert futbol anlayışı ile rakibini yıldırmak istiyor fakat eğer bu anlayışla devam ederlerse her maçta sahayı 11 kişi ile tamamlayamayacaklarına inanıyorum ki bu da takımın zirve yarışında ilerleyen haftalarda zarar göreceği kaanatindeyim…
Yozgat Süper Amatör liginin ilk haftasını fair play çerçevesinde kazasız belasız atlattık inşallah sezon sonuna kadar herhangi bir olay çıkmadan başladığı gibi fair play çerçevesinde sona erer ve hak ederek şampiyon olan takımı hep birlikte alkışlarız…