YOZGAT'ı Şehitler diyarı olarak yad ediyoruz. Kahraman erlerin yatağı, yiğitlerin harman olduğu diyar!.. Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı'nda yüzlerce şehit vermişiz. Aslında binlerce dememiz daha doğru olur.Türk Tarihini incelediğinizde Yozgat- Bozok kökenli nice yiğitlere, nice kahramanlara tanık olursunuz.
Günümüzde devletimiz terörle mücadele ediyor, bu Mücadelede de yine Yozgatlı yiğitler ön safta savaşıyor şehit ve gazi oluyorlar. Bakın yeni bir harekat başladı: Afrin Zeytin Dalı harekatı, şu ana kadar üç şehit verdik; bu kahramanlardan biri yine Yozgatlı. O zaman diyoruz ki: Arkadaşlar bunlar bir Şehitler Müzesini hak etmiyorlar mı? Bence Çoktan hak ettiler bile.. Zaman Yüreklerimiz- gönüllerimiz onların müzesi oldu...
Şimdi diyorum ki: Neden bir Şehitler Müzesi yapmak için  Çekingen davranıyoruz? Şehit Ailelerine bir Konak çalışmasından daha elzem olan Şehitler Müzesi'nin yapılmasıdır. Bu müze asırlar boyu ayakta kalacak gelecek nesillere günümüzün tarihini anlatacaktır. Yozgat'ı ve Yozgatlı'yı en iyi anlatacak olan bu müze olacaktır.
Geçtiğimiz Günler'de Yozgatlı öğrencilerimizle Anıtkabir'i ziyaret etme ve oradaki müzeyi gezme şansımız oldu. Gördük ki, muhteşem bir tarih duvarlara tablolara kazınmış! Çanakkale Destanı, Kurtuluş Savaş'ı ve Mustafa Kemal Atatürk bu Müzede unutulmaz anılarla tablolaştırılmış ve görsel hale getirilmiş. Gezerken tüyleriniz diken diken oluyor tarihi yeniden yaşıyorsunuz muhteşem bir dekorasyon. 
Bakın şuan elimizde yüzlerce somut Örnekler, isimler var. Bunların yaşayan Yakınları, anne- Babaları var. Bu yavrularımızın fotoğrafları, eşyaları, kullandığı giysiler ve şehadet anıları var. Mektupları var, Silahları,anıları ve şehit düştükleri mekanları belli, yani çoğunun bilgileri taze ve yeni. Müzeyi dolduracak malzeme hazır. Tarihi Destanları da elden geçirip Halkımızdan da yardım alarak bu müzeyi Tıklım Tıklım dolduracağımıza inanıyoruz.
Diyeceksiniz ki: Tamam müzeyi kurduk da ne işe yarayacak? Demezsiniz de biz cevap verelim. Bir bunları tarihe canlı kaydetmiş olacağız gelecek nesillere taşıyacağız. Iki onlara olan Şükran borcumuzu yerine getirmiş olacağız. Üç ilimize gelen insanlara bakın: Yozgat Şehitler Diyarı diyorduk işte Örneği gezin Müzemizi! Dört, tarihi canlı olarak gelecek nesillere aktaracağız ve gençlerimize ibretlik Örnekler sunacağız. Beş şehit ve gazilerimize Şükran borcumuzu ödeme Fırsatı bulacağız. 
Evet belki çok tekrarla birilerini rahatsız ediyor olabiliriz. Ancak Yozgat için iki müzeyi önemsiyor ve çabuklaştırılmasını istiyoruz. Arkeoloji Müzesi ve Şehitler Müzesi... Yozgat tarihini aydınlatacak olan bu iki müze şehrimiz için Önem arz ediyor. Biraz da elimizi çabuk tutarsak inanıyorum ki devlet adamlarımız bize destek verecek ekonomik desteklerini esirgemeyeceklerdir. Birileri şikayetçi olsa da Allah Razı olsun devlet baba Yozgat'a nakit desteği konusunda Cömert davranıyor. Yeter ki ,biz elimizi çabuk tutup mekanları hazır hale getirelim.
Şühedaya Selam olsun! Şehit ve Gazilerimizden Allah Razı olsun. Onların sayesinde bu ülkede huzur ve güvenle yaşamaya devam ediyoruz. Şehit ve gazilerimize Allah dan rahmet diliyoruz mekanları cennet olsun. Gazilerimizden hayatta kalan halen yaşayanlara da sağlıklı ömürler diliyoruz. İnşallah arzu ettiğimiz ve istediğimiz bu Şehitler Müzesi en kısa sürede açılıp hizmete sunulur. Onlara Şükran borcumuzu da Ödemiş oluruz. Eş dost ve Yakınları da burayı gururla dolaşıp şehit yavruları adına müzeye sahip çıkarlar.Rabb'ime Emanet ederiz!