SEFİL Döndü mahlasıyla tanıdığımız Halk Aşığı Güllü Akdemir hanım Rahmet-i Rahmana kavuştu ve sessizce aramızdan  çekip gitti. Mevla rahmet eylesin. 
    Sefil Döndü Sorgun Çayözü köyünde yaşıyordu, onu bir halk aşığı olarak tanıdık. Bir kaç kez ziyaretinde bulunduk Ekmeğini yedik ayranını yudumladık. Gerçekten de Sefil Döndünün sıkıntılı bir hayatı vardır. Anadolu kadınının çilesini, çabasını ve üretkenliğini görmüştük onda. Takdir ettiğim bir hanım olunca Tanıtımı için de gayretimiz oldu. Haberini yayınladık röportaj yaptık köşemize konuk ettik.
    Engelli oğluna yıllarca bakmış kucağında taşımız onu elleriyle büyütmüştü. Oğlu Mehmet genç Yaşında ölünce üzerine Sıkıntılar çökmüş gece rüyalarında Şiirler yazmaya- Şiirler söylemeye Başlamış, şiirlerini gizli gizli kaydedip Eşinden saklamış. Ilk şiirini bir çimento kağıdına yazdığını ifade etti. Sakladığı şiirlerini eşi görünce gerçeği açıklamış, bana İlgam geliyor bir Şeyler yazıyorum Demiş, artık şiirlerini onunla da paylaşmaya Başlamış. 
    Bir vesileyle onu köyünde ziyarete gittim. Dokuma atölyesini kilimlerini ve el işlemelerini gördüm ve üzülmüştüm. Döndü Abla sana bir müze ve dokuma Atölyesi Lazım dedim. Eski hurda bir tezgahı vardı. Köşemde yazdım, Sorgun Belediye Başkanı'na, Kaymakam Beye ulaştırdık. Araştırmacı Yazar Durali Doğan Hocam başta olmak üzere Sorgun Gazeteleri de olaya el attı müzesi ve halı Atölyesi yapıldı. Çok mutlu olduk. Artık el emeği göz nuru ürünlerini Müzesinde sergiliyor gelen dostlarına gösteriyordu. Yol üzerinde bulunan köyü ziyaret yeri olmaya başlamıştı.
    Hayatı boyunca Hayvan besiciliği yapmış koyun kuzu beslemiş yünlerini değerlendirmiş. Kendi ördüğü yünleri yine kendi imal ettiği Kök boyalarla boyamış bundan halı kilim dokumuş orijinal el işleri üretmiş. Çabası gayreti takdire şayandı. Bir değil bir kaç kez ziyaret ettik teşvik edip tanıtımını yaptık. Bize memnuniyetini dile getirip bir başka karşılardı bizleri. Bir çok yöreden onu ziyarete gelenler oldu. Anı defteri tutmaya başlamıştı; misafirlerin Duygularını kayda alıyordu. Eşi de ona Fazlasıyla yardımcı olmuştu.
    Koca koca şiir defterlerini getirdi bir kaçını bizlere okudu takdim etti. Okuması kıttı okuyamamış yoksulluk çekmiş köy işleriyle haşır neşir olmuştu. 700 şiirlik "İçimdekiler" kitabı yayınlandı. Bir o kadar daha şiiri defterinde Saklı duruyordu. Halk Şairi Tarzı Şiirleri vardı.Özel Müzesi açılınca bütün el işlerini o Müzede sergilemeye başladı. Bu dönemlerde de onu toplu ziyaretlerle onore ettik. "Ahmet Bey haber vermeden gelme" diye bana sitem ederdi. 
    TV kanallarından, öğretim görevlerinden, staj yapan Öğrencilerden gazetelerden onu ziyarete gelenler oluyordu. Kısa zamanda tanınmaya başladı. Haber yorumlarına konu edildi. Çok mutlu olduk.2013 yılında Yaşlılık Platformu ve Yaşlılık Konseyi onu: "Örnek Kıdemli Vatandaş" seçmişti. Buna da o oldukça sevinmişti. Artık onun Otantik müzesi çevrede tanıyor ve görmeye gelenleri oluyordu. 
    1942 Doğumlu olan Sefil Döndü- Güllü Akdemir geçtiğimiz gün 75 yaşında kendi köyünde Çayözü'n de vefat etti. 13 Kasım 2017 Mevla Rahmet eylesin.