ŞEFAATLİ Kaymakamlığı ve Şefaatli Belediye Başkanlığınca her hafta Çarşamba Akşamı düzenlenen "Türk Kahvesi Söyleşilerinin" bu haftaki konuğu Yozgat Vali Yardımcısı Şükrü Çakır'idi. Program Kaymakam Yücel Erdem Başkanlığında devam ediyor. Belediye Başkanı Zeki Bozkurt da programa ev sahipliği yapıyor.
Türk Kahvesi Söyleşileri için Belediyenin giriş katına güzel bir mekan hazırlanmış. Eski Köy odası şeklinde  muntazam döşenmiş. Oturma düzeni Halılar ve sehpalar köy Odası  görünümünü yansıtıyor. Zaten bu sohbetlerde köy Odası'nı yaşatmak için hazırlanıyor.
Başta Kaymakam Yücel Erdem, Belediye Başkanı Zeki Bozkurt olmak üzere Cumhuriyet savcısı, hakimler, ilçe Emniyet Müdürü, İlçe Milli Eğitim müdürü gibi ilçenin ileri gelenleri Belediye meclis üyeleri, daire amir ve müdürleri katılıyor. Her hafta bir konu belirleniyor ve o konu ile ilgi konuklar davet ediliyor ve oda sohbeti bu şekilde devam
Ettiriliyor.
Geçtiğimiz hafta Çarşamba günü Şefaatli Türk Kahvesi Söyleşisinin konuğu Yozgat Vali Yardımcısı Şükrü Çakır beydi. Dernekler Il Müdürü Hakkı Yurtlu Bey'le birlikte bu sohbete ben de dinleyici olarak katıldım. Seçkin nadide ve Anlamlı oda sohbetinde haftanın konusu "Devlet Idaresinde  Ortak Aklın  Önemi" idi. Ayrıca tarihin 28 Şubat olması hasebiyle Cumhuriyet Tarihinde darbeler de Gündeme alınmış oldu.
Şefaatli Türk Kahvesi Söyleşisi gece geç Saate kadar devam etti. Konuk konuşmacıya sorular soruluyor, söz Hakkı isteniyor ve haftanın konusu en ince ayrıntılarına kadar tartışılıyor. İçten samimi hava içinde sohbet devam ederken Türk kahveleri ikram gelip yudumlanıyor. Oda geleneği Şefaatli de böyle yaşatılıyor.
Birlik beraberlik kardeşlik ve Kaynaşma adına  güzel bir birlikteliktir bu. Her ilçede her kasabada bu gelenek yaşatılmalı. Kurumların uyumu ve iletişimin sağlanması adına güzel bir  gelenek OLDUĞUNU düşünüyoruz. Ayrıca eski köy odaları geleneğinin yaşatılmasını önemsiyoruz. Köy odaları bir dönemin halk eğitim kurumlarıydı. Görgü- gelenek saygı ve sevgi köy odalarında yaşatılıyor halk hikayeleri anlatılıyor Kahramanlık hikayeleri ile Gençler'e milli ve manevi duygular verilmeye çalışılıyordu.
Yozgat merkezde eski konaklarımız restore edildi. Bu geleneği  bu konaklarda yaşatmamız daha kolay olur öyle değil mi? Gerçi zaman zaman buralarda Toplantılar sohbetler Yapılıyor. Ancak belirli bir düzen içinde her hafta bir gün tesbit edilip Köy odası geleneği Sürdürülebilir. Yalnız bu Toplantılar siyasi toplantılardan uzak Olmalı bilgilendirme amaçlanmalı. Kahramanlık Duyguları, kardeşlik Duyguları işlenmeli milli ve manevi konular  Gündeme getirilmeli diye düşünüyoruz. Köy Odası bir halk eğitim Sahasıdır bu saha ihmal edilmemeli yaşatılmalıdır. Devam ettirilebilir. Teşekkürler Şefaatlinin güzel Yöneticileri...