ŞEFAATLİ- Karanıdere- Yerköy istikametinde yola çıkıp seyran eyledik. Şefaatli yolunun önceki halini biliyorum yol bozuktu. Bu defa gidişimizde yolun bakımlı ve güzel olduğuna şahit olunca sevindik. Kıvrım kıvrım uzayan ve ığıl ığıl akan yolda yol arkadaşımla muhabbet ederek süzülerek indik Şefaatli’ye doğru. Şefaatli şirin, güzel ve alımlı bir ilçemiz.
1928 yılında Ankara-Kayseri demiryolunun bu bölgeden geçmesi ve tren istasyonunun kurulması üzerine 1933 yılında Kızılkoca bucak merkezi Şefaatli' ye taşınmış. 01/06/1954 tarihinde Kızılkoca bucağı Yerköy ilçesinden ayrılmış, burada merkezi Şefaatli olmak üzere 6321 Sayılı Kanun ile ilçe teşkilatı kurulmuş.
1954 yılından bu güne kadar konumunu devam ettiren ilçe, son 15 yıl içerisinde her alanda görülen gelişme neticesinde şirin bir kent görünümüne bürünmüş. Şefaatli adının verilişi ile ilgili olarak rivayete göre Selçuklu Türkleri Anadolu'yu Türkleştirirken beyaz atlı bir Türk akıncısı, şafak vakti beyaz atı ile Şefaatli'ye bakan hakim tepelerde görünür ve uzun süre vadiyi gözetleyerek yöre halkını korurmuş. Şafak atlı akıncının görülmesi ile birlikte bu bölgedeki eşkıyalar buradan uzaklaşmışlar; Çünkü masumlara zarar veren eşkıyaları Şafak Atlı Akıncı cezalandırırmış. Efsaneye göre Şafak Atlının şafak vakti görüldüğü yer anlamındaki isim, Şefaatli ilçemizin adı olarak o yıllarda verilmiş, İlçenin efsanesi böyle…
Şefaatli de kaymakamlık görevine yeni atanan, taze binada taze kaymakamımızın bir çayını içelim, hayırlı olsun dileklerinde bulunalım istedik. Şefaatli kaymakamı Sayın Deniz Kılınç’ı makamında ziyaret ettik. Muhabbetimiz resmi başladı ama sonra dost muhabbetine dönüştü. Sayın kaymakamı azimli, gayretli, çalışkan, candan ve idealist birisi olarak gördük. Şefaatliye ciddi projeler düşünüyor. Halkı kucaklayacak bir yapıya sahip; halka hizmeti Hakka hizmet olarak gören idarecilerinden birisi O!..Kararlı ve seviyeli duruşu bize güven verdi. Halk için halk adamı olarak hizmete talip olduğuna şahit olduk. Muhabbeti, gayret dolu çabası ve idealist düşünceleri bizi mutlu etti. Kendisine hem başarı diledik hem de hayırlı olsun dileklerimizi ilettik…
DENİZ KILINÇ KİMDİR: 1981 yılında Kayseri-Develi’de doğmuş. Develi İmam Hatip Lisesi’ni bitirdikten sonra Niğde Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Mahalli İdareler Bölümü’nden 2002 yılında mezun olmuş. 2003-2004 yıllarında Marmara Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümü (Fransızca Hazırlık)’nde okumuş, İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nü bitirmiş, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nda yöneticilik yapmışt. Muğla Defterdarlığı’nda Uzman Yardımcılığı da yaparak; 2013 yılı Haziran ayında Kaymakamlık sınavını kazanıp akabinde Aksaray’da Kaymakam adayı olarak göreve başlamış.
Valilik stajını Aksaray’da Teftiş stajını Düzce (Gümüşova, Cumayeri ve Çilimli)’İlçelerinde tamamlayarak, Kaymakam refikliği görevini Hatay/Erzin ve Kayseri/Yahyalı’da yerine getirmiş, Taşköprü/Kastamonu’da vekâlet görevinden sonra, Paris’te Sorbon Üniversitesi’nde yurt dışı yabancı dil eğitimini tamamlamış. Kılınç, Çok iyi derecede Fransızca ve İngilizce ve Arapça bilmektedir. 27 Aralık 2016 tarihinde Kaymakamlık kursunu bitirerek 02 Ocak 2017 tarihinde Ordu İli Kumru İlçesi  Kaymakamı olarak görevine atanmış, 31/08/2018 tarihli ve 2018/157 sayılı Cumhurbaşkanlığı atama kararı ile  17/09/2018 tarihinde de Şefaatli kaymakamı olarak görevine başlamış. Sayın kaymakamımıza bu görevinde başarılar dileriz.
Şefaatli’den sonra Karanıdere’nin seçkin ve özel manzarasını seyrederek, temiz havasını yudumlayıp sonbahar mevsimini yaşayan bölgenin muhteşem manzarası ile kıvrım kıvrım uzayan yollardan geçip, Yerköy’e ulaştık. Yerköy Kaymakamı Sayın Ali Ada’yı da makamında ziyaret edip ona da hayırlı olsun dileklerinde bulunduk…Her iki güzel ve şirin ilçemizin halkına da selam ve saygılarımızı sunuyoruz.