EVET yerinde güzel bir karardır: Seçim  kirliliğe son verilmemelidir. AK Parti toplantısında sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan bu seçimlerde çevre ve gürültü kirliliğine meydan vermeyeceğiz;  Plastik bayrakların ve kağıt israfının önüne geçmek istiyoruz dedi. Gürültü konusundan da uzak durmak istediklerini dile getirdi.
    Malum olduğu gibi seçim dönemlerinde adaylar ve partiler bez ya da naylon bayraklarla- (parti bayraklarıyla ) caddeleri sokakları dolduruyor ciddi bir çevre kirliliğine neden oluyorlardı. Bez ya da kağıt bayraklar neyse de plastik- naylon  afiş ve bayraklar ciddi şekilde çevre kirliliğine neden oluyor. Plastiklerin yıllarca çürümeden doğada kaldığını düşündüğümüz de çevremize ne denli zarar verdiğimizin farkına varmaya başladık.
    Günümüz dünyasında artık ülkeler plastik ve naylondan uzak durmaya çalışıyor. Naylon poşetleri yasaklayan ülkeler bile var. Yiyecek türü alış veriş malzemelerinin naylon poşetlere konulmasına doktorlarımız da karşı çıkıyor zaten. Sağlığımızı bu denli tehdit eden naylon kullanımının yasaklanması kadar doğal bir şey olamaz. Naylon poşetlerin ücretli satışı da önlenmeli, kağıt poşetler ve file türü taşıyıcılar tercih edilmelidir.
    Ikinci konu gürültü kirliliği: Bu da çevreyi ve insanlarımızı ciddi şekilde rahatsız eden bir konudur.  Seçim dönemi gelince malum parti araçları cadde ve sokaklara çıkıyor, ayarsız ve rahatsız edici seslerle  (Güya müzikçalarak) insanlarımızın beyinlerini patlatıyorlardı. Herkesi çileden çıkaran bu durum hepimizi rahatsız ediyor. Bunun da yasaklanması gerekir. Belirli saatlerde  de olsa mikrofonun ayarının sonuna kadar açılıp Çevrenin rahatsız edilmesi yanlış olur. Bu da kamu hakkıdır ve kişilik  haklarına saygısızlıktır.
    Ak Partinin alacağı bu karar TBM Meclisine taşınmalı, karar altına alınmalı ve bir yasaya bağlanmalıdır. Tüm siyasi partilerin de bu yasaya uyması sağlanmalıdır. Parti bayrakları asılmasın mı? Asılsın ama bu bayraklar naylondan değil ucuz bezden yapılsın. Kağıt bayraklar da mümkün olduğu kadar az kullanılsın ki israftan da kaçınmış olalım.
    Bu kararı tüm siyasi partilerin almasını istiyoruz. Sadece parti binalarında kullansınlar, ya da seçim büroların da; bunların dışında kullanımı yasaklansın diyoruz. Her yerde kullanılan bu  naylon poşetlere  ise yasak getirilmelidir. Parti afişleri, aday afişleri ve broşür dağıtımına sınırlama konulup bunların kağıt malzemeden yapılması çevre kirliliğini azaltacaktır.
    Şunu özellikle belirtmek isteriz ki: Parti bayraklarına veya araç gürültülerine bakıp da kimse o partiye oy vermiyor, vermeyecektir de.. Artık Seçmen  de bilinçli hale geldi. Bunlar seçmenin ilgisini çekmiyor, aksine nefret ediyor, rahatsız oluyoruz diye... 
    Partilerin yanlışı asıl şurada: Adayları halk belirlemiyor, parti genel merkezleri belirliyor. Anketler soruşturmalar, ön seçimler lafta kalıyor. Bu yanlış gündeme getirmelidirler. Yoksa kimse araç zırıltısına, parti bayrağının çokluğuna baktığı filan yok!..,Partiler ya da adaylar kendi egolarını tatmin ediyorlar. Ne kadar çok gürültü çıkarır velvele yaparsak o kadar  başarılı olacağız zannediyorlar.
Sözün özü şu ki: Sayın Cumhurbaşkanımızın  gündeme taşıdığı çevre ve gürültü kirliliği bu seçimde dikkate alınıp halkın rahat ve huzurlu yaşamasına sahip çıkılmalıdır. Seçmene saygı gösterme  ve  Çevrenin korunması  adına bu konuyu önemsiyoruz. Tüm adayların ve seçime katılacak tüm partilerin bu konuya hassasiyet göstermelerini bekliyoruz. 
    Sosyal medya, yerel gazeteler, radyo ve televizyonlar aktif şekilde kullanılıp seçim propogandası yapılması çok daha yerinde bir karar olacaktır. Adaylar halkın içine girsin Dükkan dükkan, ev ev, mahalle mahalle gezip projelerini, yapacaklarını anlatsınlar ve halkın gönlünü kazansınlar. Bu çok daha yerinde ve iyi bir faaliyet olmaz mı? Sözün özü bu:  medeni Ülkelere yakışanı yapıp: Seçim kirliliği ve gürültü kirliliğine bu seçimde son vermeliyiz...