ÜLKEMİZ bir seçim sürecine daha girmiş oldu, hayırlı ve mübarek olsun. Mübarek bir Ramazan ayında seçim propagandaları devam ediyor. Keşke dostça ve kardeşçe devam edebilse ama, maalesef kırıcı ve bölücü propagandalar yapılıyor. Kıran kırana desek yeridir. Bu denli hırçın ve kırıcı olmaya gerek var mı? Elbette yok  ama, ne hikmetse her seçim ciddi ve bir savaş stratejisi içinde  cereyan ediyor. Buna yerli ve yabancı akımları da dahil oluyor. Bizim iç işlerimize neden burunlarını sokarlar acaba?
Neyse bunları ayrıca müteala ederiz inşallah. Bu yazımızda Yozgat üzerine konuşalım dedik. Milletvekili seçimi ve tercihini halk yapıyor derseniz bu hayal olur. Tercihi siyasi partiler yapıyor, millete de o partiye oy vermek zorunda kalıyor. Adayı beğenmeseniz de o partiye oy verip beğenmediğiniz bir adayı vekil yapabiliyorsunuz? Çoktan tercihli bir seçim olsaydı buna alkış tutardık elbette… Adayın önünde onlarca engel var, o engelleri aşıp halkın huzuruna çıkması imkansız bir hal alıyor. Bunu da geçelim…
Yozgatlı ne istiyor? Kendine hizmet edecek, şehrine, insanlarına ve gençlerine sahip çıkacak vekilleri! Yozgat halkının huzur ve refah içinde yaşayabileceği, ekonomisinin rahatlayabileceği ve üretim alanlarının çoğalacağı bir Yozgat? Yatırıma susamış bir şehrimiz var, gençlerimiz işsiz, devlet yatırımları yetersiz ve çalışacak üretecek fabrika alanı yok; ekonomimiz kısır döngüde devam ediyor. Köylümüz, çiftçimiz son derece ihmal edilmiş durumda. Adalet, ahlak, erdemlilik ve eğitim hizmetleri arzu edilen seviyede değil, ülkede ciddi manada bir dengesiz gelir dağıtımı söz konusu….Bunları da tartışabilirsiniz?
Ülkenin kalkınmış, gelişmiş ve dünya düzeyine ulaşmış olması hepimizin ortak arzusudur. Çalışmaların ve çabaların bu yönde devam etmesini dileriz. Birlik berberlik ve kardeşlik duygularının hakim olması ortak temennimizdir. Herkesi kucaklayan ve herkesime eşit muamele eden bir siyasi iktidarın başa geçmesi dileğimizdir. Ahlak, adalet, siyaset, ekonomi, sağlık ve eğitimin halka eşit ve adil dağıtımı oldukça önem arz etmektedir. Bunları da yazın notunuza!...
Gelelim Yozgat’ta sonuç ne olabilire? Ak Parti birinci parti olarak çıkışını devam ettirecektir. İkinci sırada MHP olacağına inanıyoruz; Üçüncü sıra CHP tahminimizdir. Tahmini beklentimiz: Ak Parti 3, MHP 1 milletvekilidir. MHP kendini zorlar, iyi çalışır ve ortağını eleştirme yerine kendisinin Yozgat ve ülkemiz için ne yapacağını anlatırsa 2 + 2 yi zorlayabilir. Ortakların hukuki haklarını korumasını önemli addediyoruz. Yozgat’ta tüm muhalefet CHP adayında birleşirse, zayıf bir ihtimal de olsa,  Ali Keven’in çıkma ihtimali de göz ardı edilemez.
En güçlü  gözüken ihtimal Ak Parti 3  MHP 1 milletvekili çıkarma ihtimalidir. Zayıf bir ihtimal de olsa Ak Pati 2, MHP 1 CHP 1 diyenler de var. CHP’ nin 1 milletvekili çıkarması bize göre oldukça  sürpriz olur. Çekişmeler şöyle bir sonucu da doğurabilir: Bu çekişmelerin arasından sıyrılıp AK Parti  (4- 0 ) çıkarsa şaşırmayız derim. MHP nin 2 vekil çıkarabilmesi için çok çalışması ve ittifak yaptığı Ak Parti’ye yüklenme yerine muhalefete yüklenip, Yozgat için ne yapacağını çok iyi takdim etmesi gerekiyor. Ak Parti 2, MHP 2 olma ihtimalini de zayıf ve sürpriz bir ihtimal olarak değerlendiriyoruz.
Şüphesiz siyasi partilerimizin Yozgat adayları tanıdığımız insanlar olup kişilikleri üzerine olumsuz bir yorum yapmamız doğru olmaz. Hepsine ayrı ayrı başarılar diliyoruz, şehrimiz ve ülkemiz adına  hayırlı olur inşallah. Ortada bir gerçek var: Türkiye üzerine birileri ciddi oyunlar oynuyor ve sinsi planlar kuruyorlar. Yerli ve yabancı işbirlikçi piyonları ile ülkemizi zayıf düşürmek üç kuruşa muhtaç edip Ortadoğu’ daki hakimiyetimizi kırmak istiyorlar, bu oyuna gelmemek lazım. Güçlü olmaya kardeş olmaya ve ülkemize sahip çıkmaya mecburuz, başkaca bir çıkar yol yok….Rabbim seçimleri ülkemiz hakkında hayırlı eylesin!..