ÇİLENİN, ıstırabın, çaresizliğin ve garibanlığın destanını yazmış olan bu şehirden göçenler  “Gurbet hasreti “ ile yanıp tutuşuyor. Çaresizlik ve sahipsizlik Yozgat’ın, Yozgatlının kaderi olmuş.   Diyoruz ki: birilerinin vatanımıza ihanetle kazanmış olduğu hakkı, Yozgatlı şerefiyle haysiyetiyle, şehitleriyle ve vatana bağlılığı ile çoktan hak etmiş durumdadır!.. Sizce siyaseten de Yozgatlı bu desteği, teşviki ve devlet yatırımını hak etmiyor mu? 
Yozgat’ın sorunu sahipsizlik! Yozgat’ın derdi ilgisizlik, Yozgat’ın çilesi yatırım eksikliği… Yozgat’ta ciddi bir devlet yatırımı yok. Zenginlerimiz ve bürokratlarımız elini taşın altına koymuyor. Yozgat tarım memleketi, Yozgat termal turizm zengini, Yozgat hayvancılık yapmak için elverişli bir bölge, Yozgat maden zengini bir şehir. Ama biz bunların hiç birini değerlendiremiyoruz. Sorun? Yozgat’ın sahipsizliği… Devlet baba Yozgat’a ve Yozgat insanına sahip çıkmalı, güçlü yatırım- üretim ağı kurulmalı.     
Yozgat,  Vatan toprağının kutlu bir parçası; kahraman insanların yaşadığı, devletine sadık kişilerin barındığı bir vatan toprağıdır. Yozgat. İhaneti bilmeyen, sadakati sonsuz olan, bu milletin değerlerine sahip çıkan kahraman insanların yaşadığı yurttur Yozgat.
Derdiyle  dertlendiğimiz, çilesine talip olduğumuz bu cennet vatanın nimetlerinden yararlanma düşüncesi, Yozgatlının  da dileğidir. Bugün geri kalmışlığı savunan ve devlete savaş açan  illerden daha geri kalmış durumda bulunan Yozgat’ ta yaşıyor olmak çile ve ıstırap yüklü olmak demektir. Çile, sıkıntı, dert ve yoksulluk Yozgatlının kaderi olmamalı. Ekonomik döngü her geçen gün tersine dönmekte ve her Yozgatlı kaderini ve rızkını başka memlekette aramanın telaş  ve çabası içinde göçe zorlanmaktadır.
Ne yapılabilir? Birincisi güçlü şirketler kuralım, çok ortaklı şirketlerle buralara yatırım yapmayı tercih edelim. Özel Fabrikalar, işletmeler ve üretim alanlarını teşvik edeli. Tüm Yozgatlı zenginlerimizi kendi şehrine yatırım yapmaya davet edelim. Yerköy, Sorgun, Sarıkaya, Karamağra ve Boğazlıyan’da termal turizme ağırlık verelim.
Yozgat jeotermal zengini, yatırımların bu konuya kaydırılmasını istiyoruz. Sıcak sularımızı değerlendirelim istiyoruz. Termal turizmi canlandıralım diyoruz. Yozgat’ın gelişim ayağının biri bu yönde olmalı. Yozgat devlet desteğine muhtaç!. Yozgat’a kalıcı ve güçlü bir devlet yatırımı şart!          
Yerli yatırımcı bulamıyorsanız, kendi yatırımcılarınızı davet edersiniz, olmadı yurt dışına açılırsınız. Yozgat’a gelen yatırımcının bürokratik engellere takılıp kalmalarına mani olursunuz Aşın bürokratik engelleri aşın, ili cazibe merkezi haline getirin, yatırımcı Yozgat’tan niye kaçsın ki?
Sayın Cumhurbaşkanım! Tarımıyla, ziraatıyla, yer altı ve yerüstü zenginliği ile madenleriyle Yozgat ciddiye alınması ve sahip çıkılması gereken bir ildir. Bu şehrin insanlarına sahip çıkılmadığı için şehir göç veriyor, boşalıyor ve her geçen gün küçülüyor. Eğitim sorunlarını halletmiş, sağlık sorununa çözüm bulmuş ve yatırımcıya kucak açıp teşvik etmiş bir il olursak, siyasilerimiz ve zenginlerimiz de bu şehre vefa borcunu yerine getirirse Yozgat bölgenin en gelişmiş ve kalkınmış şehirlerinden biri olacaktır buna gönülden inanıyorum. 
Yozgatlı bugün sizden; Cumhuriyet Meydanında yapacağınız konuşmada müjdeli haberler bekliyor saygılarımızla!..