Yozgat’ımızın medarı iftiharlarından TESKOMB Genel Başkanı Sayın Abdulkadir Akgül, milyonlarca liraya hükmeden bir genel başkandır.
2007 Genel Seçimleri’nde AK Parti’den Yozgat Milletvekili seçilmiş olan Abdulkadir Akgül, o zaman Sorgunlu bir milletvekili olmadığı için, ilçemize her geldiğinde, kendisinin Sorgun’un milletvekili olduğunu ve Sorgun’a her türlü desteği yapacağını söylemişti. 4 yıl boyunca Sorgunlunun milletvekilliğini yapan Abdulkadir Akgül, ne yazık ki sadece Yüksek Okul için bir miktar para yardımı dışında, Sorgun’a hiçbir destek de bulunmamıştır.
Geçen yıl Sorgun Belediyespor yöneticilerine uzun bir uğraş sonunda randevu verip ve yalnızca 10 bin liralık bir yardımda bulunan Sayın Akgül, bu yıl Bölgesel Amatör Lig’e düşen ve bizimle aynı ligde mücadele eden Yimpaş Yozgatspor’a ise, para musluklarını açarak milyonlarca lira destek sağlamıştır.
Bu desteği çıkmasında Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın büyük katkısı olmuştur. Onun talimatıyla bu desteği vermiştir. Çok da iyi olmuştur. Yimpaş Yozgatspor ilimizi Süper Lig’de temsil etmiş bir takımdır. Onun bu lige düşmesi bizleri de çok üzmüştür. Bizim de dileğimiz Yimpaş Yozgatspor’un üst liglere çıkmasıdır.

Sayın Cumhurbaşkanımız çok isabetli bir kararla Başkan Akgül’den Yozgatspor’a destek çıkmasını istemiştir. Yimpaş Yozgatspor’un 4-5 milyon lira borcu olduğunu bile bile bu yardım yapılmaya karar verilmiştir. Ancak ne Sayın Cumhurbaşkanımız, ne de Sayın Akgül, aynı ligde mücadele eden ve kuruş borcu bulunmayan, üstelik geçen yıl play of maçlarında penaltılar sonucu elenerek 3. Lig’in kapısından dönen Sorgun Belediyespor’a da, parasal destekte bulunmayı akıllarından bile geçirmemişlerdir. Sorgun Belediyespor’un aynı ligde oynadığını Sayın Cumhurbaşkanımız bilmeyebilir. Ancak Sayın Valimiz biliyor, Sayın Abdulkadir Akgül de biliyor.
Sayın Valimiz yalnızca Yozgat’ın valisiymiş gibi, Yimpaş Yozgatspor’un hazırlık maçlarına, hatta antrenmanlarına bile giderken, Yozgat’ı Ziraat Türkiye Kupası’nda temsil eden Sorgun Belediyespor’un bu önemli maçına teşrif etmemişlerdir.  Tüm bunlar Sorgun’a ne kadar değer verildiğini göstermektedir.
Şimdi seçimler yaklaşıyor.  Sayın Akgül bildiğimiz kadarıyla milletvekili adayı olmayı düşünüyor. Şayet aday olursa ona şunu söylemek isterim, “Sorgunlu dostunu da bilir, düşmanını da”

Sayın Akgül, bizi size yok saydıranlar, bilin ki sizi büyük yanılgıya düşürüyorlar. Sorgunlu binlerce taraftar, bu konuda sizlere çok kırgın. Bizlere 10 bin lirayı bile binbir nazla verirken, Yozgatspor’a birinci etapta 1 milyon ve ardından sınırsız bir ekonomik destekte bulunmanız Sorgunlunun gözünden kaçmamıştır. Kendisine yapılan iyiliği de, kötülüğü de unutmayan Sorgunlular, bunu da unutmayacaktır.