Kralda geçse, imparator, prenses, prens de geçse, Avrupa’da veya gelişmiş (Demokrasi) devletlerde, trafik kurallarını çiğneme karşılığı cezaya hükmedilir. Bizde mi..?
Kuralda ne demek oluyor, bakanların arabaları trafikte seyrederken, önlerinden kuş olsan kurtulamazsın. Şimdide milletvekillerine ayrıcalık tanınacakmış. Ceza yazılmayacak, gittikleri düğün davetlerinde taktıkları altında, devlet bütçesinden karşılanacakmış… Helal olsun! Sizlere demekten başka milletin elinden bir şey gelmez. Millet nerde, vekil nerde? Alın size çok bilinmeyenli! Denklem. Bundan sonra vekiller, düğün derneklerden vakit bulursa meclise de arada uğrarlar… Nasıl olsa altın milletin kesesinden çıkacak. Tak tak bitmez… Oldu olacak, anayasaya bazı ilaveler yapıp, ayrıcalıklı kişilere verilen imtiyazlar yazılsın da, millet kem, küm etmesin. Bizim gibi kalemlere de, millet nerde, vekil nerde diye yazdırmamış olurlar…
Ey vatandaş, ey seçmen, bundan böyle, düğünlerinize, çocuklarınızın sünnetlerine ne kadar çok vekil davet ederseniz, altınlar garanti demektir. Nasıl olsa hesabı ödeyecek, faturaya katlanacak millettir… Sayın kanun koyucuların eşitlik ilkelerinin dışına çıkacaklarını sanmıyoruz, temennimizi de ilave etmiş olalım. Bekleyip göreceğiz.