2004 yılında kurulan İstanbul Yozgatlılar Federasyonu Başkanlığını 2015 yılına kadar sırasıyla; Adem Çoşkunyürek, Osman Altuğ ve Mehmet Deniz yürüttü. Aydın Baran ve Ahmet Yılmaz’ın aday olduğu 2015 seçimlerini, Ahmet Yılmaz kazandı. İlerleyen yıllarda federasyon, iyisiyle kötüsüyle; doğrusuyla yanlışıyla sık sık gündemde oldu. Fakat zamanla federasyon içinde, hem bir önceki dönemde, hem de Ahmet Yılmaz yönetiminde yer alan Mustafa Fakı’nın da yer aldığı federasyon muhalefeti oluştu. İstanbul’da yaşayan bir kısım Yozgatlı, federasyonda yaşanan bu çatlağın adını Yerköylü- Çekerekli rekabeti olarak koydu. Bu adın konulmasının nedeni; Ahmet Yılmaz’ın Yerköylü, Mustafa Fakı’nın Çekerekli olmasından kaynaklı olabilir elbette. Siyasetle ilgilenen bir kısım Yozgatlı ise bu çatlağın adını “AK Parti-MHP” rekabeti olarak koydu. Yine bu adın konulmasının nedeni; Federasyon Başkanı Ahmet Yılmaz’ın MHP’li bilinmesi, Mustafa Fakı’nın ise AK Partili olması ve parti içinde aktif siyasi çalışmalar yürütmesi olabilir.
Ahmet Yılmaz ve ekibinin bozkurt işaretiyle yayınladığı fotoğraf karesi, federasyon muhalefeti tarafından sineye çekilemiyor; özel hayatında yaşadığı birtakım olaylar Çekereklilere ihanet olarak görülüyordu. 
Sevgili okurlar, amacım eski defterleri karıştırmak değil, birilerini suçlamak hiç değil. Amacım objektif bir Yozgatlı olarak yaşananları sizlere aktarmak.
2015-2017 yılları arasında gerginlik her gün biraz daha büyüdü, hatta bir ara Mustafa Fakı ve yanındaki küskünlere, dönemin Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a yakınlıkları sebebiyle “Bekir Bozdağcılar” isimlendirilmesi yapıldı. Bu iki yıl içinde Yozgatlılar; Yılmazcılar ve Fakıcılar diye ikiye ayrıldı. İki isim aynı anda üye derneklerin programlarına katılmıyor; dernekler, birini davet eder, diğerini davet etmezse dernek başkanlarına küsülüyordu. Ahmet Yılmaz; Federasyonu MHP kimliğine çekmek istemekle, Mustafa Fakı federasyonu Ak Parti’nin İl Teşkilatı haline getirmekle suçlanıyordu. Bütün bu yaşanan ayrılıklara rağmen, iki ismin ve ekiplerinin hemfikir oldukları tek bir konu vardı; o da İstanbul Yozgatlılar Hizmet Binası ve öğrenci yurdunun bir an önce yapılmasıydı.
İstanbul Yozgatlılar Federasyonu 2017 seçimlerine doğru gidilirken, Ahmet Yılmaz yönetiminin federasyon delege sayısını 201’den 446’ya çıkardığı, farkın kimlerden oluştuğunun bilinmediği iddiası ortaya atıldı. Delege sayısındaki bu şişirmenin, oy artırmak için yapıldığı savunuldu.
2017 İstanbul Yozgatlılar Federasyonu seçimlerinde, sürpriz olmayan iki aday vardı. Mustafa Fakı ve Ahmet Yılmaz adaylıklarını açıkladılar. İstanbul gergindi. Üyeler kimi, neden desteklemesi gerektiğini düşünüyordu. “Her iki aday da Yozgatlı değil mi, ne fark eder?” diyen de vardı, taraf olan da. Seçimlere bir gün kala Mustafa Fakı, ”Misyon ve vizyonundan uzaklaştırılan Federasyonun paralel bir yapıya büründüğü, bütünleştiren kimliğini kaybederek bünyesindeki bazı dernekleri ötekileştirdiği, yapımına devam edilen Federasyon Öğrenci Yurdunun finansmanının Yozgatlı İş Adamları Derneği tarafından sağlandığı halde, iş adamlarının federasyondan dışlandığı ve küstürüldüğü…” gibi nedenlerle adaylıktan çekildiğini duyurdu. Ahmet Yılmaz tek aday olarak başkanlık koltuğuna oturdu.
Küskün federasyon muhalefeti bir kez daha İYF’nin Geçmiş Dönem Başkanı Mehmet Deniz etrafında toplandı. Böylelikle İstanbul Yozgatlılar Konfederasyonu kuruldu. Artık İstanbul’da parçalanmış iki Yozgatlı STK, biz Yozgatlıları birleştirme gayesi ile meydanlarda idi. Aradan çok zaman geçmemişti ki; Ahmet Yılmaz’ın teşebbüsleriyle, “Uluslararası Yozgat birlikteliği” sözleri eşliğinde, Dünya Yozgatlılar Konfederasyonu kuruldu. (DUYKON) 
Mehmet Deniz ve Yönetimi, sahnelerde görünmüyorsa da Avrupa Yozgatlılar Federasyonu (AYF), İYF ve DUYKON bugünlerde sahnelerde. (Bu da ayrı bir konu olarak değerlendirilir)
Buraya kadar yazdıklarımın İYF Öğrenci Yurdunun Yozgat İl Özel İdaresi tarafından satılmak istenmesiyle uzaktan yakından alakası olmadığını da belirtmek isterim.
***
İYF Hizmet Binası ve Öğrenci Yurdunun oldukça uzun hikayesi var. Yapımı her ne kadar Ahmet Yılmaz döneminde hız kazanıp tamamlansa da; geçmişten bugüne emeklerle, özellikle iş adamlarının destekleriyle bugünlere geldiği inkar edilemez.
İYF Öğrenci Yurdu İstanbul’un Fatih ilçesinde bulunuyor. Fatih İlçesi yaşayan mülteci sayısı bakımından Esenyurt’tan sonra ikinci sırada.  80 bin 920 mülteci yaşıyor. İYF programları ve kadın kolu toplantılarına iştirak ettiğimde tanıştım bu ilçeyle. Kendimi yurt dışına çıkmış gibi hissettim gidince. Özellikle İsmail Ağa Cemaatinin konuşlandığı ilçe tedirgin etti beni. Binalarda İsmail Ağa cemaatinin levhaları falan.
İYF’nin bölgenin ürkütücü farkındalığının farkında olup yurtta kalan öğrencilere kalkan olduğunu umuyor, olmasını istiyorum.
Yurdun bu aralar başı dertte sevgili okurlar.
Şöyle ki;
İYF Öğrenci Yurdu arazisi, Yozgat İl Özel idaresine ait. Yurt yapılması ve 2023 yılına kadar kullanım hakkı İYF’de olmak üzere 2017 yılında sözleşme imzalanmış. Geçtiğimiz hafta içinde Yozgat İl Özel İdaresi İl Genel Meclisi’nin karar aldığı ve yurdun satılacağı haberleri yayıldı. Gelen tepkiler üzerine kısa süre gündemde kalan karar, şimdilik durduruldu ya da kaldırıldı.
Bu kararın alınmasının sebebi Yozgat İl Özel İdaresi’nin bütçe sıkıntısı mı? Altında bir çapanoğlu mu var? Kimler, neden adrenalin düğmesine basmak istedi? Kim geri adım atılmasını sağladı?
Sorular, sorular…