ANADOLU'nun kıraç topraklarında, imkân kıtlığı içinde yetişmiş nesillerimiz vardı. Bizim kuşakta o nesillerden biridir. Şimdiki gelişmelerin olmadığı o dönemde okumayı, iyi yaşama imkânı kazanmak duygusuyla yapanlar çoğunluktaydı. Bunun dışında yaşam kalitesini normale çıkarmak isterken, bu vatana bu millete daha ileri safhada hizmet etmeyi düşünen beyinlerde yok değildi.
O düşüncede olanlar sınıfta bu durumu hissettirecek davranmış ve ders çalışma şekli sergilerlerdi. İşte bunlardan biri Prof. Dr. Erdem Koç’tu. Bazıları hayatın dik yokuşunun farkında olmadığı zamanlarda, o ve o nun gibilerfarkındaydı.
Çalıştı, emek sarf etti, arzuladığı sonuca ulaştı. KTÜ den mezun olduktan sonra bilim adamlığı kariyerine Erciyes Üniversitesi'nde ve Çukurova Üniversitesi'nde devam etti, Prof. Oldu. Makine Mühendisliği ve Tekstil Mühendisliği bölümlerinde Ana Bilim Dalı Başkanı, Bölüm Başkanı, Meslek Yüksek Okulları Müdürü ve Dekan gibi idari görevlerde bulundu.    
Öğrenicilerinin yetişmesinde büyük emeği olan ve çok öğrencisine akademisyenliğe geçiş vizesini veren bir hocadır. Bunun yanında bilim adamının yapması gereken görevleri yaparak mesleği ile ilgili 13 yazılı eseri bulunmaktadır.
Prof. Koç 'Sanayileşme ve Kalkınma Dinamikleri' adlı eserinin basımı tamamlanan 1. Cildini gönderdi. Teknik güzergâhta olmamama rağmen o kadar güzel izah etmiş ki inceleme de zorluk çekmeden okudum yararlandım.
Çok önemli noktalarda sayısal ve sözel bilgiler verilmiş. Sayısal verileri tabloları günlük köşe yazılarında değerlendirmek mümkün olmadığı için birkaç konuda Prof. Koç’un tespitlerini burada paylaşacağım.
Sanayi’yi “Sanayi Endüstri, hammaddeleri işlenmiş hale getirmek için uygulanan eylemlerin ve bu eylemleri uygulamak için kullanılan araçların tümüdür. Sanayi hammaddelerin insan kullanımına elverişli hale dönüştürülmesi amacıyla bulunması, işlenmesi ve üretilmesidir. Bu anlamda sanayileşme toplumda bilgi ve kültür seviyesinin yükselmesi ile bilimsel ve teknolojik gelişmelerle yakından ilgilidir.” Diye tanımlıyor.
Sanayi’yi “Dar anlamda sanayileşme, ulusal gelir içinde sanayi sektörünün payının belirli bir orana yükselmesi ve üretimde makine kullanılması olayıdır. Geniş anlamda sanayileşme, yeni üretim tekniklerinin üretime uygulanması, ürün kalitesinin yükseltilmesi, üretimin azalan maliyetler le gerçekleştirilmesi ile ülkenin ekonomik, sosyal, siyasal ve toplumsal alanlarda uğradığı değişiklikleri kapsar.” (Sh.39) diye özetliyor
Sanayileşme süreci içinde ; “ toplam GSYİH içinde yükselen payı veya oranı ile kendini belirgin bir şekilde gösterir. Sanayileşme öncesi ülkelerde hâkim ekonomik faaliyet tarım olurken, ülkesine göre hizmetler de (ticaret gibi) bu erken aşamalarda önemli bir ekonomik faaliyet olabilmektedir” (Sh.43)
Türkiye’nin sanayileşme ve Sanayi politikaları konusunda da şu bilgileri veriyor. “Ülkelerin ne kadar sanayileştiğinin belirlenmesi ya da ülkelerin sanayileşme açısından sıralamasında kişi başına imalat sanayi (katma değer) üretiminin temel alınması gerektiğine işaret edilmektedir.” (Sh. 68)
Teknik branşta ki insanların faydalanacağı bu kitap için değerli Bilim adamı dostum Prof. Koç’a teşekkür ediyor, başarısının devamını diliyorum.