YOZGAT Şairler ve Yazarlar Derneğinin çağrısı ile Hüzni Baba Konağında bir araya geldik. Amacımız birlik ve beraberlik mesajı vermekti. Malum ülkemiz bir ekonomik saldırı ile karşı karşıya. Bu ekonomik savaşı ancak bir ve berber olursak atlatabiliriz. Hem bu amaçlı hem de içimizdeki soğukluğu gidermek (kucaklaşmak, kaynaşmak, güç birliği etmek) adına bir araya gelelim istedik.
Hani ne derler: “Birlikte rahmet, ayrılıkta azap vardır”. Birlikten güç- kuvvet doğar. Bize ne oluyor ki, dostluğu bir kenara atıp ayrı gayrı baş çekmeye çalışıyoruz? Bunların ortadan kaldırılması gerekir dedik. Kucaklaşma, selamlaşma ve şehrimiz- ülkemiz adına ortak hareket etme kararı alalım dedik.
İki türlü mesajımız vardı: birincisi içimize, ikincisi de dışımıza- kamuoyuna… İçimize dönük mesajımız yerine ulaştı. Katılır ya da katılmazsınız, kardeşliğe, kucaklaşmaya varız dedik… Kamuoyuna da bir mesajımız vardı: “Dövizi, markı bahane edip Fırsatçılık yapmaya” Hayır” diyoruz!” dedik.
MEŞRU KAZANCA EVET- 
FIRSATÇILIĞA HAYIR
Mademki, birileri mark ve dolarla Türkiye ekonomisine bir ayar vermek istiyorlar,  biz de el ve gönül birliği ile bu ihanet çetelerine ders vermek için yerli malı kullanımını devreye sokmalıyız. Tüm ürünlerde üç beş ay (Piyasalar sakinleşinceye kadar) ticari malları en uygun fiyata satıp indirime gitmeliyiz. Vatanseverliğe düşen; bu dönemi fedakârca göğüslemek olmalı. İş fırsatçılığa dönüşmemeli, devletimizi yalnız ve çaresiz bırakmamalıyız… 
Devlet bu hainlere yem olsun diyen, içimizdeki hainler de tef çalıp oynamaya başladılar…. Her şey para değil; ülke bizim, vatan bizim, şerefimiz ve devletimiz üzerine oynanan oyunlara seyirci kalamayız. Devletimizin, milletimizin yanında el ve gönül birliği ile bu oyunu da biz bozarız. Yoksa kurda kuşa yem olur, İslam Dünyasını da sahipsiz bırakırız diyoruz….
Hüzni Baba da dostluk kardeşlik adına, şiirler yorumlandı, türküler dile geldi… Güzel bir dostluk örneği sergilendi. Bu programa destek veren herkese teşekkür ederiz. Çağrı Yozgat Şairler ve Yazarlar Derneğinden gelmişti; diğer derneklerimiz de bu çağrıya destek verdiler dernek yöneticisi arkadaşlarımıza şükranlarımızı sunarız. Sağ olsunlar var olsunlar. Ayrıca programımıza katılıp bize destek veren Yozgat Vali Yardımcısı Şükrü Çakır’a, Sivil Tolumla İlişkiler İl Müdürü Araştırmacı, Şair- Yazar Hakkı Yurtlu’ya, Mali Müşavir Hüseyin Durusoy’a, Bağımsız Belediye Başkan Adayı Bekir Korkmaz’a, Programa katılan dernek başkanlarına, şair ve yazar gönül dostlarımıza, Programın sunucusu Kelami Akdemir’e, Hüzni Baba Konağı çalışan ve sorumlularına hassaten teşekkür eder saygılarımızı sunarız. Emeklerine yüreklerine sağlık…
TÜRK MİLLETİNİN 
BAŞI SAĞ OLSUN
Mardin'in Dargeçit ilçesinin Umutlu köyü kırsalında operasyona giden askerlerimizi taşıyan zırhlı askeri aracın geçişi sırasında teröristlerce yola tuzaklanan el yapımı patlayıcı infilak ettirilmiş; Saldırıda 8 kahraman askerimiz şehit düşmüş, bir kahraman askerimiz de yaralanarak gazi olmuştur. Ülkemize karşı yürütülen hain terör örgütünün son saldırısı olmayacaktır biliyoruz. Terörün kökü kazınıncaya ve bu ihanet örgütleri silahı bırakıncaya kadar bu mücadele devam edecektir.
Terörü lanetliyoruz!...Şehit düşen Kahraman askerlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize ise acil şifalar dileriz. Şehitlerimizin mekânları cennet olsun. Türk Milletinin başı sağ olsun. Ve Vatan sağ olsun! Canlar vatana kurban olsun…”