BİR GÜN...
O gün ki,
Günlerin en güzeli...
En manalısı...
En kıymetli ve değerlisi...
Kutlu bir doğum...
Ve...
O geldi...
O nur ile kainat nurlandı...
Bugün sadece  ülkemiz ve müminler değil tüm İslam alemi, çok değerli bir güne daha kavuşmanın heyecanını ve neşesini yaşıyor.
Bugün "Sen olmasaydın, ey Habîbim, felekleri (kâinatı) yaratmazdım." hadisi şerifi ne mazhar olan kainatın efendisi, Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v) dünyaya teşrifleridir.
Bugün, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Başkanlık Konferans Salonu’ndaki tanıtım toplantısında “2019 Yılı Mevlid-i Nebi Haftası” etkinliklerinin teması “PEYGAMBERİMİZ VE AİLE” olarak belirledi. Yapılan basın açıklamasında da yapılacak olan etkinlikler ana başlıklar altında belirtildi. Belirtilen bu maddeler ise;
Aile özelinde etkinlikler.
Salonlarda milletimizle buluşmalar. 
Okullarımızda etkinlikler.
Radyo ve televizyon programları.
22-26 Kasım'da Antalya'da, 
'Uluslararası Mevlid-i Nebi 
Sempozyumu'
Çok güzel diyebilir. Hatta bir adım ötesinde şöyle şöyle olsa idi daha iyi olabilirdi de diyebilirsiniz.
Oysa işin özü ve en güzeli ki yillardır söylenilen lakin bir turlü gercek manada hayata geçirilemiyen SAHAYA İNMEĶ ve BİREBİR YAKIN MARKAJ.
Kalbleri peygamber sevgisi ve Kur-an ahlakı ile ahlaklandırmak istiyorsanız illa ki sahada bireylerle bir ve beraber olmaktan geçiyor.

Bu işin öznesi de İMAM MÜEZZİN ve görevli tüm personeldir.
Camilerimizde din görevlileri olarak vazife yapan her görevli bizzat beş vakit namazın dışında; esnaf ziyareti, ev ziyaretleri, çay haneler, kahvehaneler, mahalledeki bireylerin bir araya geldikleri adı ne olursa olsun her zeminde bir araya gelmek. Gelinen bu noktalarda her ne olursa olsun  boş, malayani, siyasi ve dünyevi sohbetlerden uzak; bireylerin iman, Kur-an, namaz, peygamber sevgisi, gibi  ana ve önemli  konularla  sohbeti ve sohbet  halkasını genişletip vatandaş ile sıcak temas hiç bir zaman gözardı edilmemelidir.
Her kim ne derse desin bu kutsi ve önemli vazifeyi, senenin sadece bir hafta veya ayında değil işin öznesi olan görevliler tarafından her gün bir hane, bir dükkân, bir esnaf, bir hastane ziyareti ile fevkalade bir duruma gelebilir.
Kalpler yüksek kürsülerde parmak sallayarak mutmain olmuyor.
Bulunduğunuz koltuk ve döşemeleri artık terk etme zamanı(nı)z gelmedi mi? İnanın bana göre geldi de geçiyor bile.
Zira SAHAYA İNMEDİKTEN SONRA VE İNANAN KİTLELER İLE BİR ARAYA GELEMEDİKTEN SONRA BAŞARI HAYAL OLUR.
Cumanız ve Mevlid kandiliniz mübarek olsun. 
Selam ve dua ile.