Gerçekleştirilen iki genetik araştırma kolesterol ve Makula Dejenerasyonu arasında bir bağ olduğunu ortaya çıkardı.
    Makula Dejenerasyonun ileri yaşlarda görme kayıplarının en önemli nedeni olduğu biliniyor.  Retinanın arkasında meydana gelen lezyon ile bireyler de görme kayıplarına neden olan Makula Dejenerasyonun da cinsiyet, kalıtım kadar kolesterol de önemli bir neden...
    Yapılan bir araştırmada 979 ileri derece Makula Dejenerasyonuna sahip kişi ile 1709 Makula Dejenerasyonuna sahip olmayan, sağlıklı kişinin genleri incelendi. Araştırma sonucunda Makula Dejenerasyonu ve kolesterol seviyeleri arasında bir bağ bulundu.
    Yapılan ikinci bir araştırma da Makul Dejenerasyonu ve Kolesterol arasındaki bağı doğruladı.
    Uzmanlar, kolesterol seviyesini dengede tutmak kadar lutein yönünden zengin besinlerde tüketmek gerektiğini belirtiyorlar. Ancak yeterli derecede lutein almak oldukça zor… Çünkü yeterli lutein için günde 1,2 kg mısır veya 48 adet yumurta gibi besinlerden çok fazla miktarda tüketmek gerekmektedir. Uzmanların bunun için tavsiyesi ise luteini mikronutrisyon ürünleri yani lutein ve antioksidan desteği olarak dışarıdan almak.
    *Mikronutrisyon, mikro beslenme ile eş anlamlı olup, özellikle vücut için gerekli besin desteklerinin istenen oranda alınması şeklinde tanımlanabilir. Mikro beslenmenin en net örneklerinden birinin vitaminler olduğu söylenebilir.
Editör: TE Bilişim