Yozgat’ta 2006 yılında sağlık sektöründe özel sağlık hizmeti vermeye başlayan Özel Şifa Hastanesi, kapısına kilit vurulmasının ardından geçen sürede Erzurumlu işadamının girişimleri sonucu yeni döneme yeni vizyonuyla hazırlanıyor. Dün hastane binasında yeni alınan personellerle yapılan toplantıda yeni dönem için başarı, kurumsallık ve kaliteli hizmeti vurgusu yapıldı. Personel alımında değer yargılarına dikkat çekildi. 

SAĞLIĞIN ÜÇ SAÇ AYAĞINDAN BİR TANESİ
Devlet, Üniversite ve Özel sağlık hizmetlerinden oluşan sektörün üç saç ayağından bir tanesi olan Özel Şifa Hastanesi’nin ortaklarından Dr. Erdal Cahit Topçu’nun hisseleri üzerinden yapılan ön protokolle yürütülen çalışmalar büyük oranda şekillendi. 

İŞE PERSONEL ALACAĞINDAN BAŞLANDI
Yeni dönem hazırlıkları çerçevesinde il olarak personel alacakları üzerinden yapılandırma çalışması yapıldı. Çalışanların haklarının teslimi noktasında hassasiyetle yürütülen çalışmalar kapsamında 40’ı doktor, 300 personelin tamamına yakını ile görüşülerek 200 çalışanın alacakları üzerinden yapılandırma tamamlandı. 
Üçüncü şahıs alacaklarının da yapılandırma kapsamına alındığı bildirildi. Elektrik, medikal, tabela, tamir bakım gibi geçmişe yönelik borçlarla ilgili ödemeler belirli periyotlar halinde yapılırken, ayrıca hastanenin geçmişten kalan 25 bin TL’lik elektrik borcu ödenerek, teminat verildi.
 
HUKUKİ ZEMİN ÜZERİNDE YÜRÜTÜLÜYOR
Hukuki zemin çerçevesinde yürütülen yapılandırma çalışmalarına bankalar da dahil edildi. Bankaların tamamı ile nakit girdisi yapılarak, yapılandırma görüşmelerine başlanıldığı kaydedildi. 
SSK VE VERGİ  BORÇLARINA YAPILANDIRMA
Öte yandan, yeni dönem öncesi birikmiş SGK ve vergi borçları da yapılandırma kapsamına alındı.
 
DAHA DONANIMLI SAĞLIK HİZMETİ VERİLECEK

Yeni döneme yeni bir vizyonla başlayacak olan Özel Şifa Hastanesi, sağlık hizmetlerine tıbbi ve teknik bakımdan da daha donanımlı olarak başlayacak.
Güçlü bir doktor kadrosu ile sağlık hizmeti verecek olan hastanenin kapanmadan önce 10 olan yoğun bakım ünitesinin hasta kapasitesi 22’ye çıkarılacak. Hastane bünyesine dahil edilecek tıbbi donanımlardan bazıları ise şöyle: ‘3 Teslalık Emar, Tomoğrafi  Cihazı, Kemik Dansitometresi, Sintigrafi Cihazı…’
FABRİKA GİBİ HASTANE

Özel Şifa Hastanesi yeni dönemde doktorlarla birlikte yaklaşık 350 kişiye istihdam sağlayacak. İstihdam kapasitesi ile bacasız bir fabrika gibi hizmet verecek olan hastane, sadece kendi bünyesine değil yan kuruluşlarda ekonomik anlamda katkı sağlayacak.  Kentin ekonomik ve sosyal hayatı, hastane sağlık hizmeti vermeye başladığında daha da hareketlenecek. 
PERSONELLE 5 YILLIK SÖZLEŞME
Yaratılanı Yaradan’dan ötürü seven, düstur temelinde hizmet felsefesini belirleyen Özel Şifa Hastanesi, yeni dönemde kaliteli sağlık hizmetini güler yüzlü, işinin ehli personellerle yürütecek.
Kurumsal bir yapılanma sürecine hazırlanan Özel Şifa Hastanesi yeni yönetimi, personellerle 5 yıllık sözleşme imzalıyor.  Böylelikle kurumsallaşma yolunda ortaya koyduğu ciddiyeti personele verdiği önemle kanıtlayan hastane yönetimi, bu duyarlılığı kurum içi işleyişte de ortaya koymaya hazırlanıyor. Titiz bir ön eleme sonunda liyakat esasına göre belirlenen personeller eğitime alınıyor. Eğitimler sırasında sadece branş dersi değil kaliteli hizmetin temelini oluşturan hastaya saygı, güler yüz, sağlık ve insan temelli bilgiler verilecek. 
Özel Şifa Hastanesi, yeni dönem hazırlıklarını yeni sistemi yeni yöneticisi ile Yozgatlıya en kaliteli özel sağlık hizmeti vermenin planı ile yapıyor. Kısa süre içerisinde hastane sağlık hizmeti vermeye başlayacak.


Editör: TE Bilişim