AK Parti Yozgat Milletvekili Ertuğrul Soysal, AK Parti iktidarıyla Türkiye’nin sağlıkta çağ atladığını, modern hastanelerin, modern tıbbi cihazların kullanılmaya başlandığını ve vatandaşın sorunsuz bir şekilde sağlık hizmeti aldığını belirterek, “Türkiye genelinde olduğu gibi Yozgat’ta da sağlık konusunda çok büyük gelişmeler yaşandı. İlçelerimizin tamamına modern hastaneler yapıldı. Bunun yanında büyük hastanelerin de temeli atıldı ve inşaatları devam etmektedir” dedi.
Sorgun ilçesine 2013 yılında 250 yatak kapasiteli modern bir devlet hastane inşaatının başladığını ifade eden Milletvekili Soysal, “Hastane inşaatı yüzde 70-75 seviyesine ulaştı. İnşaatta çalışmalar çok hızlı bir şekilde sürüyor. İnşallah önümüzdeki yılın ortalarında inşaat tamamlanacak ve 9’uncu ay gibi de yeni hastanemizde sağlık hizmetleri sunulmaya başlayacak. Bu hastanemiz tamamlandığında çevre ilçelerimize de sağlık hizmeti verecek ve bir bölge hastanesi gibi çalışacak” diye konuştu.
Yozgat’a sağlık konusunda önemli bir yatırımın da Yozgat Şehir Hastanesi olduğunu vurgulayan Milletvekili Soysal, “Kamu özel ortaklığı ile yapılın Yozgat Şehir Hastanesinin inşaatı da çok hızlı bir şekilde devam ediyor. Şehir hastanemiz de inşallah 2017 yılının ilk aylarında tamamlanacak ve Yozgat halkına en iyi şekilde sağlık hizmeti sunacak” şeklinde konuştu.
Yozgat’ın sağlık konusunda çok önemli bir diğer yatırımının da Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi ve hastanesi olduğunu vurgulayan Soysal, “Hastane inşaatlarımız tamamlandığında Yozgat sağlıkta bir merkez haline gelecek. İnşallah vatandaşlarımız sağlık hizmeti almak için başka şehirlere gitmeyecek, başka şehirlerden vatandaşlarımız ilimize sağlık hizmeti alamaya gelecek” ifadesini kullandı.

Editör: TE Bilişim