Yoğun Bakımda sağlık çalışanları diyaliz eğitimlerini tamamladı. Yoğun bakımın içinde artık diyaliz hizmeti verilmeye başlandı.
Yozgat Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Op. Dr. İsmail Kurca yaptığı açıklamada; yoğun bakımda en çok görülen sorunlardan birisinin nefrolojik sorunlar olduğunu ve yoğun bakımda yata hastaların çoğunda böbrek fonksiyonlarında ani bozulmalar meydana geldiğini belirtti. Yoğun bakım hastalarına bakıldığında yüzde 70 oranında akut böbrek yetmezliği ve yüzde 7’lik kısımda ise kronik böbrek yetmezliği görüldüğüne dikkat çeken İsmail Kurca, “Yine yüzde 7 sinde üriner sistem enfeksiyonları, yüzde 6 sında ise elektrolit dengesizlikleri görülmektedir. Yoğun bakımda ani gelişen akut böbrek yetmezliği tedavisinde hastalara diyaliz tedavisi yapılır. Travma, enfeksiyon gibi faktörlerin sebep olduğu böbrek yetmezliği geçici olabileceği gibi, kalıcı da olabilir. Burada önemli nokta yoğun bakım hastalarında gelişen böbrek yetmezliğinde diyaliz yapmaktır. Diyaliz tedavi olmazsa, böbrek yetmezliğine kadar gidebilecek ciddi bir durumdur” diye konuştu.
Yozgat Devlet Hastanesinde bir yıldır hizmet veren 3.Basamak Genel Yoğun bakımında diyalize girmesi gereken hastalar olması nedeniyle, mobil diyaliz cihazı alımı yaptıklarını belirten Kurca, “Sağlık çalışanlarımız eğitimlerini tamamladılar. Yoğun bakımızda diyaliz hizmeti verilmeye başlandı. Gece gündüz emeklerini esirgemeyen, tüm sağlık çalışanlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Editör: TE Bilişim