MHP Yerköy İl Genel Meclisi üyesi Nuri Kahraman, İl Genel Meclisi’nin dünkü oturumunun gündem dışı dilek ve temenniler bölümünde söz alarak konuyu gündeme getirdi. 
Nuri Kahraman, Bozok Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nin Yozgat halkına şifa dağıttığını, ancak hastanede uygulanan hasta randevu sisteminin özellikle ilçelerde yaşayan birçok Yozgatlı vatandaşı mağdur ettiğini beyan etti. 
Nuri Kahraman, hasta randevu sisteminin düzensiz ve adeta keyfi uygulamayla çalıştığını söyleyerek, 
“Bazen öğleden önce aramanız gerektiği söyleniyor, bazen öğleden sonra aramanız gerektiği söyleniyor, bazense randevu verilemeyeceğini söylüyorlar” dedi.
Kahraman, ilçelerden hastaneye kontrol ve tedavi için gelmek isteyen hastalar için hasta randevu sisteminin önem arz ettiğini hatırlatarak,
“Randevu sistemi düzene sokulmadığı için ilçelerden gelen insanlar mağdur oluyor. Bizim Yerköy İlçesi’nde bu durum sıkça yaşanıyor. Eminim diğer ilçelerde de durum böyledir. Kontrolünü veya tedavisini yaptıramayarak tekrar ilçesine veya köyüne dönüyor hastalar. Buna bir çözüm bulunmalı” diye konuştu.
Meclis oturumunu yöneten İl Genel Meclisi Başkanvekili Halil İbrahim Coşkun ise konunun takipçisi olacağını ve ilgili kurumun yöneticilerine sorunu ileteceğini dile getirdi. 

Editör: TE Bilişim