Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Yrd. Doç Dr. Hayrullah Yazar, havaların çok hızlı ısındığına dikkat çekerek, vatandaşların kene konusunda dikkatlı olmaları konusunda uyarılarda bulundu.

     Yazar, yaptığı yazılı açıklamada, son üç günde havalardaki hızlı sıcaklık artışına dikkatleri çekmek istediğini, kendi ölçümlerine göre sabah sıcaklık artışlarının 2, 4 ve 10 derece gibi oldukça yüksek hızda seyrettiğini söyledi.

     Yazar, ''Kanaatimize göre Yozgat gibi kene vakalarında 1. derece risk taşıyan bölgelerde meydana gelen bu artışlar üzerinde önemle durulması gereken bir konu. Kene vakalarında istatistiksel açıdan 2010 yılında yüzde 40 azalma görülmüş olsa da Mart ayı sonlarında beklenen sıcaklık değerlerine erken ulaşılmış olması, yetkililerin gözünden kaçmamalıdır'' dedi.

     Yazar, kene mücadelesinin, Yozgat'ta da diğer illerde olduğu gibi Sağlık İl Müdürlüğü ekiplerince yapıldığını, üniversite hastanesi olarak her türlü bilimsel katkıyı vermeye şimdiden hazır olduklarını sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim