Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları ve Uyku Derneği organizasyonu ile Uyku Sempozyumu düzenlendi. Erdoğan Akdağ Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen sempozyuma Rektör Prof. Dr. Salih Karacabey, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kadir Özköse, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hilmi Ataseven ve üniversitemiz öğretim elemanları katıldı.

Sempozyumun açılış konuşmasını yapan Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Bülent Çiftçi 13 farklı konuda alanında uzman 15 hocanın sunumlarıyla uyku apnesi sendromunu  enine boyuna masaya yatırılacağını söyledi. 
Uyku Apnesi sendromunun nispeten yeni tanı konulan bir hastalık olduğunu belirten Prof. Dr. Çiftçi, hastaların tedavi ve tanı ile ilgili buz dağının görünen kısmı kadar bir bilgiye sahip olduklarını sözlerine ekledi.

Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları ve Tüberküloz Anabilim Dalı Başkanı ve aynı zamanda Uyku Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Mehmet Karadağ, Uyku Derneği ile ilgili bilgiler vererek derneğin amacı, çalışma konuları ve faaliyet alanları hakkında katılımcıları aydınlattı.
Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hilmi Ataseven konuşmasında Tıp Fakültesi bünyesinde böyle bir sempozyumu hayata geçirmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek böyle sistematik uyku bozukluklarında en etkin korunmayı ve tedaviyi sağlamak ve ulusal uyku sağlığını geliştirmek amacıyla böyle bir sempozyumu düzenlediklerini sözlerine ekledi.

Rektör Prof. Dr. Salih Karacabey uyku bozuklukları ve uyku problemlerinin insan sağlığına olumsuz etkileri açısından bir farkındalık oluşturmasında bu sempozyumun önemli faydalar sağlayacağına dikkat çekerek sempozyumun hayata geçmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

5 oturumda gerçekleşen uyku sempozyumunda Sağlıklı Uyku, Uykuda Solunum Bozuklukları, Uyku Apnesinde  Epidemiyoloji, Uyku Apnesinde Tanı ve Tedavi, Uyku Apne Sorununun Kadınlar ve Çocuklar Üzerinde Etkileri konularında sunumlar gerçekleştirildi.
Karacabey’in Uyku Sempozyumu’nda emeği geçenlere plaket vermesi ile program sona erdi.

Editör: TE Bilişim