Yozgat Sağlık Buluşmaları kapsamında Yozgat Devlet Hastanesi Acil Tıp Uzmanı Ömer Salt’ın eğitimci olarak katıldığı “Triaj Eğitimi” kapsamında sağlık personeline acil müdahale ve triaj konularında eğitim verildi. Acil servislerin yoğunluğu ve insan sağlığı açısından taşıdığı önemi göz önünde tutan Yozgat Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği acil servislerde görev yapan personelin tam donanım ve bilgiyle hizmet verebilmesi açısından kurum içi hizmetlere önem vererek söz konusu eğitimlere ağırlık vermeye devam ediyor. 
Konuyla ilgili bilgi aktaran Yozgat Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri İsmail Kurca “Yozgat Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. İsmail Kurca “ Ülkemize baktığımızda acil servislerinin yoğunluğu su götürmez bir gerçektir. Acil serviste hastalığın önceliğine karar vermek, aciliyet sıralaması yapmak, buna triaj diyoruz, hastalara müdahale önceliğini belirlemekte ve zaman kaybını önlemektedir. 
Triaj eğitimi, acil servis çalışanları için olmazsa olmaz konular içerisinde olup, kaliteli, etkin ve verimli hizmet için çeşitli eğitimlerimiz devam edecektir” dedi.

Editör: TE Bilişim