Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulaması Hastanesi’nde ilk ameliyat yapıldı. Yozgat sağlığına önemli bir katkı sağlaması düşünülen bu gelişme karşısında hastanenin yataklı bölümü de fiilen hizmete açılmış oldu.

                Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nin ilk ameliyatını aynı zamanda üniversitenin dekanı olan Kulak Burun Boğaz (KBB) Bölüm Başkanı Levent Saydam yaptı. Saydam, “septoplasti” ve “uvula rezeksiyonu” operasyonlarını başarıyla gerçekleştirdi.

                Nefes alma güçlüğü ve horlama şikayeti ile KBB polikliniğine başvuran hastaya pre-op tetkikleri yapıldıktan sonra başarılı bir ameliyat yapıldığı bildirildi. İlk ameliyat farklı branşlarda yapılacak ameliyatlar için bir başlangıç olacağı ve yaygınlaşarak devam edeceği bildirildi.

                Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulaması Hastanesi Dekan Vekili Levent Saydam; “Rektörümüz Prof. Dr. İnci Varinli’nin öncülüğünde Yozgat ilimizi bölgenin tercih edilen sağlık kenti yapma hedefimize bir adım daha yaklaşmış bulunuyoruz. Başta Yozgat olmak üzere tüm bölgede 3. basamak sağlık hizmeti yapan hastanemiz yapılan çalışmalar ve personel ihtiyaçları giderilerek tam kapasite olarak hizmet vermeye devam edecektir” açıklamasında bulundu.

Editör: TE Bilişim