Yozgat Belediyesi’nin katı atık bertaraf tesisi içerisinde yap-işlet-devret modeliyle faaliyet gösteren tıbbi atık bertaraf ve imha tesisindeki makineler yenilenecek.
Yozgat’ta 2011 yılında faaliyete alınan tıbbi atık düzenli depolama, bertaraf ve imha tesisindeki makineler ve tesis altyapısı yaklaşık 1 milyon TL maliyetli bir projeyle yenilenecek.  Yenilenmeyle birlikte tesis, daha modern ve daha çevreci altyapısıyla doğa ve insan sağlığına katkı sunmaya devam edecek.
Yozgat’ta günde ortalama 1 ton tıbbi atığın sterilize edildikten sonra depolanıp, bertaraf edildiği tesis, insan sağlığını tehdit eden ve ölümcül hastalıklara sebep olabilen tıbbi atıkları bertaraf edip, doğa ve insan sağlığını koruyor.
Belediye Başkanı Kazım Arslan, tıbbi atık bertaraf tesisini yap-işlet-devret modeliyle Aze Çevre Teknolojileri adlı bir şirketin işlettiğini belirterek, “İnsanımızın sağlığı, çevremiz ve doğamızın temizliği ve geleceği adına bu tesisimiz önemli bir hizmet sunuyor. Günde 1 ton tıbbi atığı sterilize ettikten sonra imha ediyor. Toplanan tıbbi atıklar buradaki cihazlarda yüksek ısıda yakılarak imha ediliyor” dedi.
Başkan Arslan, firmanın yaptığı işin bilinciyle tesis altyapısını yenilediğini kaydederek, yenilenen altyapı ile tıbbi atıkların daha güvenli, daha steril ve sağlıklı bir şekilde imha edileceğini ve böylelikle insan sağlığı ve doğanın daha iyi korunacağını bildirdi.

Editör: TE Bilişim