Denetimli Serbestlik programı kapsamında hükümlülerin topluma adaptasyonu amacıyla düzenlenen ‘Stresle başa çıkma’ eğitimi Yozgat Adalet Sarayı Serbestlik Müdürlüğü’nde Kamu Hastaneleri Birliği Sosyal Hizmet Uzmanı Güner Şeb tarafından verildi.
Adliye Sarayı Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen eğitim seminerine çok sayıda hükümlü katılırken, eğitimde; günlük hayatta sıklıkla içinde bulunulan çatışma durumunu, kişiler arası farklılıklar ve yaşanan uyuşmazlıklar, bunların meydana getirdiği anlaşmazlıklar anlatıldı.
Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekteri Op. Dr. İsmail Kurca; “Çatışma çözümünde kaçınma stratejisi izleyerek sorunun çözümünü ertelemek de bazı olumsuz sonuçlar doğurur. İyi niyetiniz suistimal edilebilir, kızgınlık artar. Olumsuz duygular birikmeye başlar, öfke patlamaları yaşanabilir, duygular ve kızgınlıklar başka kişilere yöneltilebilir. 
Sağlık çalışanları, sadece sağlık alanında değil birçok alanda da çalışmalar yaparak, insan sağlığının bedenen değil, ruhen de iyilik hali olduğu mesajını her zaman vermeye devam edecektir” dedi.

Editör: TE Bilişim