Sulbi, GSS yaptıran kişilerin çok az bir aylık ödemeyle, diğer sosyal güvenlik kurumlarına bağlı vatandaşların yararlandığı tüm özel hastanelerden bile yararlanabildiğini, çocukları üniversiteye gidiyorsa 25, okumuyorsa 18 yaşına kadar bu sigortadan yararlanabildiğini dile getirdi.
     Mustafa Sulbi, GSS nın hayata geçtiği günden bu güne kadar yaklaşık bin 500 kişiye ulaştıklarını ancak bunlardan sadece 200'ünün bu sigortayı yaptırdığına dikkat çekti. Sulbi, ''Bu sigortayla ilgili bin 500 kişiye tebligatta bulunduk. Bunlardan bin tanesine posta yoluyla ulaştık, 500 tanesine de elden bu tebligatları teslim ettik. Buna rağmen sadece 200 kişiye bu sigortayı yapabildik. Hiçbir sosyal güvencesi olmayan vatandaşlarımız ayda sadece 30 lira ödeyerek bu sigortayı yaptırma şansına sahipler. GSS yaptıran vatandaşlarımızın eşi ve çocukları da bu sigortadan yararlanabiliyor. Bu nedenle hiç bir sosyal güvencesi olmayan vatandaşlarımız için GSS büyük bir fırsattır'' dedi.
KİMLER GSS
YAPTIRABİLİR?
     Sosyal Güvenlik Kurumu Sorgun Şube Müdürü Mustafa Sulbi, GSS yaptırmak için aile içi gelirin asgari ücretin üçte biri ile asgari ücret arasında olmasının yeterli olduğunu bildirdi. Sulbi, ''Bu gelirin hesaplanmasını Yeşil Kart bürosu yapıyor. Hesaplanmada aile içi toplam gelir nüfusa bölünüyor, çıkan rakam asgari ücretin üçte biri ile asgari ücret arasında ise bu vatandaşımız GSS den yararlanabiliyor. Burada yararlanan kişinin prim borcunun olmaması gerekiyor'' diye konuştu.
     Sulbi, bazı vatandaşların bu sigortayı yaptırmaları durumunda Vakıf yardımlarından yararlanamayacağı şeklinde bir tereddüte düştüklerini, bunun çok yersiz olduğuna işaret ederek, böyle bir durumun söz konusu olmadığını sözlerine ekledi.
Editör: TE Bilişim