Tıp Merkezi ortaklarından Dr. Ayhan Erciyas, özel hastane açılmasında çok büyük bürokratik engellerle karşılaştıklarını, ortaya konulan şartların tamamının yerine getirilmesinin çok uzun bir süreç istediğini söyledi. Erciyas, Sorgun'un özel bir hastaneye şiddetle ihtiyacı olduğunu çok iyi bildiklerini, bu amaçla 2 yıla yakın bir zamandır bu yolda çalışmalarını sürdürdüklerini dile getirdi.
    Sağlık Bakanlığının öngördüğü tüm şartları eksiksiz olarak yerine getirdiklerinin altını çizen Dr. Ayhan Erciyas, ''Çok büyük bir engel çıkmazsa şu an Tıp Merkezi olarak hizmet veren binamızın yanına 15 Eylül Çarşamba günü ek binamızın temelini atacağız. Temel atılmasının ardından yaklaşık bir yıl içerisinde hastanemizi tamamlayıp, hizmete açmayı düşünüyoruz'' dedi.
     İstihdam alanında Sorgun'un en büyük özel kuruluşu olduklarına dikkati çeken Dr. Ayhan Erciyas, hastanenin tamamlanması ve hizmete girmesi durumunda şu an istihdam edilen kişi sayısına ilave olarak 150 kişiye daha istihdam yaratacaklarını, bu durumda Sorgun'a yılda 10 milyon liralık bir ekonomik girdi sağlayacaklarını sözlerine ekledi.
     Hastane ortaklarından Dr. Cüneyt Kutluk ise, 25 yatak ve 8 yoğun bakım yatağı olmak üzere toplam 33 yataklı olarak projelendirilen özel hastanede 2 ameliyathanenin bulunacağını dile getirdi. Kutluk, ''Tamamlanması durumunda hastanemizde Bakanlığımızın izin verdiği ölçülerde tüm branşlarda uzman hekim bulunacak. Her türlü ameliyatı yapmak mümkün olacak. Böylelikle ilçemiz çok daha iyi bir sağlık hizmeti alma şansına sahip olacak'' diye konuştu.
Editör: TE Bilişim