Yaklaşık 1 yıldır sol gözünde sürekli kızarma, batma şikâyeti ile hastaneye göz polikliniğine başvuran Döndü Çığır ismindeki hasta Op. Dr. Enver Mirza tarafından otogreftli pterjium ameliyatı yapıldı. 
Mirza yaptığı açıklamada; “Halk arasında “Kuş Kanadı” ismiyle bilinen pterjium gözün beyaz kısmından renkli kısmına ilerleyen bir et parçası şeklinde görülür. Göz bebeğinin üzerinde şeffaf saat camı şeklindeki kornea tabakasının üzerine gözün beyaz kısmının üzerini örten zar olan konjonktivadan gelen bir uzantıdır” dedi.
Doktor Mirza, Pterjium gözde belirgin rahatsızlık yapıyorsa görme bozukluğuna yol açıyorsa, göz bebeğine doğru ilerleyerek görmeyi tehlikeye düşürüyorsa, estetik bakımdan hastayı rahatsız ediyorsa pterjiumun tedavi edilmesi gerektiğini söyledi.
Göz Hastalıkları Uzmanı Enver Mirza ameliyat ile ilgili detaylı bilgi vererek “Pterjiumun tedavisi cerrahidir. Ameliyat sırasında pterjium dokusu kornea üzerinden kesilerek alınır, konjonktiva yani gözün beyaz kısmını örten zarın geri kalan kısmı dikişle kapatılır. Ameliyat süresi ortalama 30-45 dk arasında değişebilmektedir ve sadece gözün ve çevresinin uyuşturulması ile (lokal anesteziyle) yapılır. Tedavide başarı şansı pterjiumun büyüklüğüne, yapısının daha etli ve damarlı oluşuna, daha önce ameliyat olup olmadığına göre değişmektedir. İlçede ilk göz ameliyatını yapmanın sevincini yaşıyorum” dedi. 
Yozgat İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. İsmail Kurca ise yaptığı açıklamada;  Sarıkaya Devlet Hastanesinde ilk kez göz ameliyatının yapılmasının Yozgat’ta sağlık alanında bir başarı olduğunu belirterek şunları söyledi; “ İlçe hastanelerimizde artan hizmet kalitesiyle, yeni açılacak olan hastanelerimiz, yeni donanımlarımızla Yozgat’ta sağlık alanında bir adım öne geçmek hedeflerimiz arasındadır. İlk kez Sarıkaya ilçesinde göz ameliyatının yapılması da sağlık alanında gelişmelerin bir kanıtıdır. Ameliyatı gerçekleştiren Göz Uzmanımız Op. Dr. Enver Mirza ve ameliyathane ekibine başarılarından dolayı tebrik ediyorum” dedi. 

Editör: TE Bilişim