Başarılı operasyona imza atan hastanenin Kulak Burun ve Boğaz Uzmanı Dr. Saltuk Buğra Kılınç, kulak ve burun estetik ameliyatlarının başarı ile gerçekleştirdiklerini belirterek; “Her burun estetiği ameliyatının burun küçültmek olmadığını belirterek, kulak estetiği yapılan hastalarının özgüvenleri artıyor” dedi. 
Dr. Kılınç; “Burun ameliyatının tıbbi adı rinoplasti ameliyatıdır. Burunun yeniden biçimlendirme anlamına gelir. Estetik ameliyatlarının içinde en özel ve özellikli olan ameliyattır. Teknik donanımın yanında, doktorun da tecrübesi önemlidir. Burun estetiği ameliyatında hedef, tatmin edici bir burun yapısına ve sağlıklı burun fonksiyonlarına kavuşmaktır. 
Kulak estetiği ameliyatlarına gelecek olursak, kulaklar; insanlarının görünümleri üzerinde estetik açıdan büyük bir öneme sahip organlarımızdan biridir. Kulaklarda meydana gelen şekil bozukluğu ise estetik açıdan sorunlu görüntülere neden olmakta ve insan psikolojisini olumsuz etkilemektedir. Sarıkaya Devlet Hastanemizde artık burun ve kulak ameliyatlarını yapmaya başladık. Bu hizmet Sarıkaya’ya kazandırılmış güzel bir ekip çalışmasıdır” dedi. 
Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op.Dr. İsmail Kurca ise sadece merkezde değil, ilçe hastanelerinde de ameliyatları geliştirmek, sevk oranlarını azaltarak, vatandaşın mağduriyetini en aza indirmek istediklerini söyledi. 
Kurca şöyle konuştu: “Sarıkaya Devlet Hastanemizde burun ve kulak estetiği ameliyatlarının başlanması vatandaşlarımızı için güzel bir hizmettir. Emeği geçen tüm çalışanlarımızı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.” 

Editör: TE Bilişim